Visa alla bilder

Pontiac Catalina Safari Wagon — 1963

Mycket ovanlig stationsvagn - Rymlig sexsitsig bil i utsökt skick

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig i bil i nära toppskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
84 009SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13810
RAGUNDA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig i bil i nära toppskick"

Beskrivning

Sexsitsig stationsvagn, öppningsbar bakruta, dragkrok. Bilen kom till Sverige 1995, en av bara fem kända exemplar av modellen i landet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1995-12-14 
 • Avläst mätarställning
  70740 miles 
 • Kw / hk
  158 / 215 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fullt fungerande i allt väsentligt.

 • Skick interiör:

  Väldigt fin i klädsel mattor och innertak, instrumentbräda. Dörrsidornas nederdelar kan behöva bytas för att få den i riktigt toppskick inuti med. Bagagerum med paneler i plastmaterial, har ringa slitage med tanke på bilens ålder.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i krom och lack. En mindre rostskada skymtas på höger framskärm. Navkapslar extremt fina och välhållna. Prydligt och rent motorrum helt original förutom ett modernare kyl.

 • Skick helhet:

  En prydlig och ovanlig bil i nära toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-11
Ursprungsbesiktning: 1996-05-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-05-31
Senast godkända besiktning: 2021-05-25
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Catalina - inte bara en ö utanför Kalifornien.
Namnet Catalina dök upp hos Pontiac 1950. Då som ett tillnamn på deras nya lite lyxigare hardtop coupé. Under femtiotalet kallade Pontiac sina hardtopmodeller för Catalina tills det blev en egen modellserie 1959 - då som instegsmodell. Lite kortare och lite mer basic än sina artfränder Star Chief och Bonneville. Namnet hängde med hos Pontiac ända fram till 1981.
1963 fanns det två Catalina stationsvagnar, den sexsitsiga som den här samt en med bakvänt extrasäte i bagaget som hade nio sittplatser.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ragunda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG