Visa alla bilder
Visa film

Opel Monza GSE 3.0 — 1985

En välvårdad, lågmilad, Opel Monza som nuvarande ägares far köpte när den var två år gammal. GSE var toppmodellen i Monza-serien.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En Monza i ett bra, ärligt skick. Kördes 60 mil i ett svep för någon månad sedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13787
ÅKERSBERGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Monza GSE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En Monza i ett bra, ärligt skick. Kördes 60 mil i ett svep för någon månad sedan."

Beskrivning

Välvårdad Opel Monza med fin ägarhistorik, pappa/son. Tämligen orörd sånär som på igenlagda låskolvshål i dörrarna med larmöppning. Motorhuven är bytt till en dieselhuv sannolikt för att den ser tuffare ut.

Opel Monza GSE 3,0 var den sista varianten på Monza-temat. Den har en kraftfull motor på 180 hästkrafter med insprutning samt manuell 5-växlad Getrag växellåda. Den hade en högre utrustningsnivå än de andra i samma serie. Några exempel på det är Recarostolar, digital instrumentpanel, mörk klädsel samt vinge på bakluckan. Även fjädringen var uppstyvad jämfört med en vanlig Monza. GSE-modellerna hade även en 40% "limited slip differential. Den hjälper till att få de drivande hjulen att snurra lika mycket vid olika fäste eller vid kraftig acceleration.

Traditionen av stora Opelbilar med rak sexcylindrig motor går långt tillbaka. Under 1950- och 60-talet var Opel i paritet med Mercedes-Benz.
För att hitta utmana BMW konstruerades Monza baserad på Rekord/Senator som en tvådörrars GT-bil med stor rejäl rak sexcylindrig trelitersmotor, smeknamnet på maskinen var ofta ”hyvelbänken” på grund av ventilkåpans plana ytor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-03-08 
 • Avläst mätarställning
  98320 km 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra mekaniskt skick. Ett mindre hål i avgassytemet finns. Ett nytt system är beställt från tyskland men det är problem med leveranserna. Det medföljer om det hinner fram i tid.

 • Skick interiör:

  Bra skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre bra omlackering men som fått några skav med tiden. De utvändiga dörrlåsen är igenlagda vilket syns i vissa ljus. Stötfångare har en nyansskillnad i lacken. I övrigt riktigt fin.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick med några anmärkningar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-19
Ursprungsbesiktning: 1985-03-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-03-11
Senast godkända besiktning: 2021-05-20
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Traditionen av stora Opelbilar med rak sexcylindrig motor går långt tillbaka. Under 1950- och 60-talet var Opel i paritet med Mercedes-Benz.
För att hitta utmana BMW konstruerades Monza baserad på Rekord/Senator som en tvådörrars GT-bil med stor rejäl rak sexcylindrig trelitersmotor, smeknamnet på maskinen var ofta ”hyvelbänken” på grund av ventilkåpans plana ytor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åkersberga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG