Visa alla bilder
Visa film

MGB GT V8 — 1973

En av de först 217 byggda MGB GT V8 med kromade stötfångare som var öronmärkta för lanseringen hos återförsäljarna. Kod- och nyckelordet bland kännarna är lika enkelt som förklarande; factory V8. "It's a factory built V8".

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det lär bara finnas 7 tillverkade vänsterstyrda fabriksbilar av drygt 2 500 bilar byggda, en högerstyrd är alltså i det här fallet en lika god pralin om man vill åka originalmaskin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13633
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det lär bara finnas 7 tillverkade vänsterstyrda fabriksbilar av drygt 2 500 bilar byggda, en högerstyrd är alltså i det här fallet en lika god pralin om man vill åka originalmaskin."

Beskrivning

Det finns förhållandevis gott om MGB-ägare som på egen hand har stoppat i Rovers Oldsmobile-V8 i sina bilar, men en MGB GT V8 med kromade stötfångare och ett tidigt chassinummer is da holy shit i kretsarna.

Henlys Ltd sålde bilen ny till sin första ägare, Mr Lewis, den 1 september 1973 och till sin andra ägare, Mr Manson, den 9 juli 1979. Manson sålde den sedan till herr Andersson, som importerade den till Sverige den 19 september 1984 och registrerade den 1988. Herr Åkerblom, bilens fjärde ägare, köpte den den 30 december 1991 och sålde den till nuvarande ägare den 9 september 1993, vilket gör det totala antalet ägare till endast fem stycken.
Den lackerades om i sin ursprungliga originalkulör Damask Red i mitten av åttiotalet och har en omfattande dokumentation, inklusive ett officiellt dokument "A British Motor Industry Heritage" som verifierar bilens identitet, samt ett brev från MGB GT V8-registret som säger att "Den 23 juli 1973 levererades bilen från fabriken som en av de 217 lanseringsmodellerna till återförsäljarna för att börja sälja modellen den 15 augusti 1973. Det byggdes 402 exemplar i Damask Red med kromad stötfångare, och med 69 stycken med den gummistötfångare"

Den nuvarande ägarens make är en känd pedantisk entusiast som har hållit bilen i felfritt skick under de senaste 28 åren, och nu är det tid för ny ägare att fortsätta historiken.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1988-06-20 
 • Avläst mätarställning
  50422 km 
 • Kw / hk
  101 / 137 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manual 
 • Klädsel
  Tyg Navy Blue 
 • Färg
  Damask Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under de senaste tre åren har den nuvarande ägaren bytt bränsletank, bromsar, renoverat kylaren, generatorn har bytts ut, värme och ventilation har uppgraderats och förgasarna har renoverats. Motorn renoverades och uppgraderades av ELVA Motors i Stockholm på nittiotalet med en bland annat en ISKY 256 kamaxel och sportigare ljuddämpare i rostfritt, då ägaren ville ha ett lite bättre ljud.

 • Skick interiör:

  Original marinblå klädsel i bra skick. Träinläggen är extrautrustning, och ger en fin klassisk engelsk känsla. Rent och snyggt bagageutrymme, och originalratt och dörrlister i snyggt skick.

 • Skick exteriör:

  Fin nypolerad lack och krom, lacken hart hållit sig fräsch och fin genom åren med bara några små bättringar. Originalfälgar och bra däck.

 • Skick helhet:

  Den här bilen har det mesta; en komplett och felfri historik, en föredömlig och omsorgsfull ägare, låg körsträcka, få ägare och är dessutom förbannat trevlig att köra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-03-04
Ursprungsbesiktning: 1988-06-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-06-17
Senast godkända besiktning: 2021-04-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG