Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz SL 500 — 1997

Välhållen och fint bevarad nittiotalare, en lyxig representant för en youngtimer från Mercedes med mycket maskin under huven.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin, felfri och välvårdad feting. Och prisvärd. Mycket och bra bil för pengarna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13812
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin, felfri och välvårdad feting. Och prisvärd. Mycket och bra bil för pengarna."

Beskrivning

Importerad 1998, sannolikt från Tyskland, och har sedan dess använts som sommarbil. Nuvarande ägare har haft en privat serviceman i form av kompis som jobbar på Mercedes och har servat ägarens bil på fritiden. På så sätt är bilen omhändertagen på bästa sätt och det syns och känns också i bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1998-12-07 
 • Avläst mätarställning
  113663 km 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt elektriskt funkar fint, motor och låda samspelar bra. Motorn är den ovanligare 32-ventilersversionen som fanns mellan 1996-98. Bilen är nyligen besiktigad utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Snygg och fräsch inredning i ljusgrått skinn. Lite slitet på förarstolen och dörrsidan, men idag finns det både teknik och hantverk som kan göra underverk med slitna skinninredningar. Bilen har även ett litet baksäte, som var till val i utrustningslistan.

 • Skick exteriör:

  Snygg och fin lack, rak i plåten och inga spår av rost. En litet märke på främre stötfångare som lätt kan poleras bort. Ägaren har monterat nya Lorinser splitfälgar, originalfälgarna finns inte kvar. Suffletten har även fått nya plastrutor monterade.

 • Skick helhet:

  Värdig och välhållen i ett fint skick och med en förhållandevis låg körsträcka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-22
Ursprungsbesiktning: 1998-11-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-12-07
Senast godkända besiktning: 2021-04-26
Besiktigad tom:- 2022-06-30
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG