Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 420 SE — 1989

Bevarad youngtimer-lyxkryssare i ett värdigt och trevligt samlarskick med en fin proveniens.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tysk storlyx till samma pris som klassisk äldre Volkswagen Typ 1, välskötta lyxbilar i perioden mellan att vara bruksbil och entusiastbil är ofta en väldigt prisvärd genre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13846
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tysk storlyx till samma pris som klassisk äldre Volkswagen Typ 1, välskötta lyxbilar i perioden mellan att vara bruksbil och entusiastbil är ofta en väldigt prisvärd genre."

Beskrivning

Grundaren av badklädesföretaget Panos Emporio köpte det här exemplaret när det var ett par år gammalt, 1991. Bilen användes förhållandevis sparsamt, gled mera över till att bli en entusiastbil och de senaste 10 åren har bilen inte rullat många mil. När ägaren sålde sitt hus och flyttade till en lägenhet utan garageplats tog den nuvarande ägaren tog över bilen. Han har haft den sedan 2019, men tiden och utrymmet för att ta hand om en stor entusiastbil krävde mer än vad han hade tänkt och har nu bestämt sig för att sälja.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-02-27 
 • Avläst mätarställning
  161651 km 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Klassiskt mjuk motor och låda med kraft när det behövs, som brukligt i en välskött S-klass. Rent, snyggt och torrt i maskinrummet, om än lite dammigt av förvaring. Frambromsarna skriker lite, beläggen behöver ses över.

 • Skick interiör:

  Snygg och fräsch skinninredning, valnötspanel och fint fungerande elektrisk utrustning. Framstolarna har luftstyrda svankstöd, där den högra verkar att läcka lite. Skruvmärken till höger på mittkonsollen efter dåtidens montering av mobiltelefonutrustning.

 • Skick exteriör:

  Bra originallack, rak och fin i plåten med bra krom på stötfångarna. Originalfälgar i bra skick med några små repor. Några små färgbubblor, en på vänster framskärm längst fram och någon på höger framdörr.

 • Skick helhet:

  Skattebefriad, kvalitativ känsla och med en förhållandevis låg körsträcka i ett väldigt fint skick. En S-klass att vårda och bevara för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-07
Ursprungsbesiktning: 1989-02-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-03-07
Senast godkända besiktning: 2019-06-26
Besiktigad tom:- 2021-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG