Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 W143 Renoveringsobjekt — 1938

Bra renoveringsobjekt, mycket ovanlig i Sverige med helt plåttak som original.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt som kräver en helrenovering, aktuellt registreringsnummer finns och behöver en registreringsbesiktning efter avslutat arbete. Bilen ska vara komplett men kan ej garantera att allt finns. Matching numbers."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13719
LJUNGBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt som kräver en helrenovering, aktuellt registreringsnummer finns och behöver en registreringsbesiktning efter avslutat arbete. Bilen ska vara komplett men kan ej garantera att allt finns. Matching numbers."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige i slutet på 80-talet från Uruguay, och har därför klarat sig bra från rost.
Nuvarande ägare köpte bilen 2010 för att renovera samtidigt med den blå 230:n i auktion 13718 då det var meningen att plocka delar mellan bilarna. Denna bil var speciellt intressant för att den var utrustad med helt plåttak vilket är mycket ovanligt.
Dock har tiden rullat på och det finns fler objekt att ta sig an så han väljer att låta denna fina Mercedes gå vidare till någon kunnig entusiast.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt, renoveringsobjekt

 • Skick interiör:

  Inredning bör renoveras.

 • Skick exteriör:

  Renoveringsobjekt med mycket lite rost.

 • Skick helhet:

  En bil som efter nerlagt jobb blir en eftertraktad och värdefull samlarbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1987-05-06 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 1989-12-14
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 230 är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan 1936 och 1941.

1937 uppdaterades 230-modellen med modernare karosser och fyrväxlad växellåda. I övrigt var den i stort identisk med företrädaren W21 230. Första året fanns den korta 230 n kvar, men därefter blev den långa hjulbasen standard.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG