Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 W143 Renoveringsobjekt — 1938

Ett bra renoveringsobjekt av en ovanlig tysk familjevagn från 30-talet.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt som inte är speciellt rostigt. Ramen renoverad av nuvarande ägare. Bilen saknar handlingar och är oregistrerad. Det mesta finns i delar men den är inte helt komplett. Matching numbers."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13718
LJUNGBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 230 W143?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt som inte är speciellt rostigt. Ramen renoverad av nuvarande ägare. Bilen saknar handlingar och är oregistrerad. Det mesta finns i delar men den är inte helt komplett. Matching numbers."

Beskrivning

Bilen kom till nuvarande ägare för ett antal år sedan och en renovering påbörjades med att ramen renoverades. Då tid och utrymme inte räckte till så monterades karossen tillbaka och objektet blev stående i torrt och uppvärmt garage. Nu har ägaren tagit ett svårt beslut att göra sig av med denna bil därför tiden räcker inte till och fler objekt väntar på att göras i ordning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt, ska enligt obekräftade uppgifter vara renoverad. Ramen är renoverad av nuvarande ägare.

 • Skick interiör:

  Originalinredning som behöver renoveras.

 • Skick exteriör:

  Behöver ny lack och takbeklädnad. Allt krom måste göras vid. Ej mycket rost.

 • Skick helhet:

  En bil som efter nerlagt jobb blir en eftertraktad och värdefull samlarbil.

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 230 är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan 1936 och 1941.

1937 uppdaterades 230-modellen med modernare karosser och fyrväxlad växellåda. I övrigt var den i stort identisk med företrädaren W21 230. Första året fanns den korta 230 n kvar, men därefter blev den långa hjulbasen standard.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG