Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 CE — 1982

Svensksåld åttiotals-coupé, Mercedes-internt benämnd W123 (eller C123 för Coupé), med en lång första ägarlängd.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ren, snygg och korrekt välhållen Merca-coupé med en minst sagt välorganiserad dokumentation."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
74 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13836
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ren, snygg och korrekt välhållen Merca-coupé med en minst sagt välorganiserad dokumentation."

Beskrivning

Såld ny till en ägare i Strängnäs där den var i familjens ägo till 2011 då den nuvarande ägaren köpte bilen. Därefter har vårdat minutiöst och allt är dokumenterat samlat i en detaljerad pärm. Trevlig utrustustningslista med skinninredning, elsollucka, servostyrning, original barockfälgar, läderratt och dragkrok. Bilen är nyligen besiktigad UA.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1982-05-25 
 • Avläst mätarställning
  170 545 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, går fint och känns bra på vägen med en solid känsla i chassit. Många extra delar som följer med i en låda (bild), inklusive extra nackskydd, originalratt och servicedelar.

 • Skick interiör:

  Hel och ren interiör med skinninredning, mattor och innertak i fint skick. Instrumentpanel med träinlägg i fräscht skick och en radio av modernare snitt.

 • Skick exteriör:

  Ren, rak och snygg i plåt och lack utan några bucklor, bara några små stenskott och blåsor nedre delen av höger framskärm och fram på vänster framskärm. Bilen förefaller vara delvis omlackerad nedanför midjelinjen.

 • Skick helhet:

  En trevlig och fin åttiotalare i ett representativt och bra skick. Nybesiktigad och färdig att brukas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-29
Ursprungsbesiktning: 1982-05-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-06-04
Senast godkända besiktning: 2021-05-05
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG