Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 S Cabriolet (230 SL Drivlina / 2281cc) — 1958

En vacker öppen Mercedes-Benz 220S modifierad med en mycket eftertraktad 230 SL motor och växellåda av en Mercedes utbildningschef hos Philipsons på 1970-talet.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra bruksskick uppdaterad med en kraftigare motor och växellåda men golvspak. Detta gör den till en perfekt långfärdsvagn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
724 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13853
LIDINGÖ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220 S Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra bruksskick uppdaterad med en kraftigare motor och växellåda men golvspak. Detta gör den till en perfekt långfärdsvagn."

Beskrivning

Denna bil har ett fåtal ägare och en intressant historia. Förste ägare var en skeppsmäklare i Helsingborg. Nuvarande ägarefamilj köpte bilen redan på tidigt 1980-tal av andre ägaren Erwin Dommann som köpt den i slutet av 1960-talet. Dommann arbetade hos den svenska generalagenten och Mercedes-Benz försäljaren Philipsons. Han var bland annat utbildningschef för Sverige. Det är han som utfört de smakfulla modifieringarna med bl.a. en motor från det sportiga syskonet 230 SL även kallad Pagoda. Vi gissar att även stora delar av den övriga drivlinan kommer från samma bil då även växelmanövreringen flyttats från rattstången till golvet. Två extra luftintag är upptagna i fronten för att den kraftigare maskinen ska få bättre kylning. Bilen är utrustad med skivbromsar fram. En dragkrok är också monterad, godkänd för 1200 kg. Dommann monterade den för att kunna dra sin husvagn till Italien och Spanien. Om hela bakaxeln är utbytt eller om det bara är sluväxeln som är utbytt vet vi inte.

Produktionsstarten var i juli 1956. I oktober samma år kom en täckt coupé. Till en början var det bara med 220S-motorn med förgasare men från oktober 1958 till november 1960 fick de bränsleinsprutning. 3 429 exemplar byggdes av 220S och 1 942 av 220 SE.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1958-01-01 
 • Avläst mätarställning
  51269 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra efter en kort varmkörning. Enligt säljarens uppgift så är det en motor från en MB 230 SL i bilen. Troligtvis kommer växellådan från samma modell.

 • Skick interiör:

  Mycket bra bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra bruksskick med några mindre skador.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra bruksskick med utbytt motor och transmission.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-04-21
Ursprungsbesiktning: 1958-01-01 (regbes) (Ombes:19690523)
Datum i trafik första gången: 1958-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-05-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Produktionsstarten var i juli 1956. I oktober samma år kom en täckt coupé. Till en början var det bara med 220S-motorn med förgasare men från oktober 1958 till november 1960 fick de bränsleinsprutning. 3 429 exemplar byggdes av 220S och 1 942 av 220 SE.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidingö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG