Visa alla bilder

Mercedes-Benz 220 S — 1958

Pontonmerca - med en ägare de senaste 37 åren. Varsamt delvis renoverad och sparsamt körd.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En solid bil med Mercedes kassaskåpsskänsla i ett mycket fint bruksvänligt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13847
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En solid bil med Mercedes kassaskåpsskänsla i ett mycket fint bruksvänligt skick."

Beskrivning

Pontonmercedes kallades de här modellerna som kom 1954. Den har rak sexcylindrig motor med två förgasare. Bilen är delvis renoverad under åren. Omlackerad för drygt 40 år sedan och sedan dess har man tagit bit för bit vid behov. Nuvarande ägare har haft bilen i 37 år och den har bara haft två ägare innan dess. En radioanläggning av orignaltyp medföljer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1958-06-18 
 • Avläst mätarställning
  57200 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går och växlar mycket fint, nybesiktigad utan anmärkning. Tändningslåset glappar något, huvudbrytare finns under instrumentbrädan.

 • Skick interiör:

  Överlag fin med felfritt innertak. Främre dörrsidor gjorda för några år sedan, då kom inte kartfickorna med. Dörrsidor bak original med lite släpp i sömmar nertil. Någon gång har det kommit in fukt och missfärgat överdelen på baksätet, i örigt är klädsel hel. Gummimattan på golvet har åldrats och kan behöva bytas för att få det snyggt. En del tätlister har också blivit torra av ålder. Träpaneler och lister har klarat sig väldigt fint genom åren.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering som stått sig bra, några repor finns. Bagagerum är delvis grundmålat och någon ytrost finns. I övrigt helt och intakt.

 • Skick helhet:

  En välbyggd och välbevarad vagn. Varsamt renoverad och väl omhändertagen under åren. En väl fungerande bil man kan förbättra en liten bit i taget i eget tempo.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1984-09-03 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1958-06-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1958-06-18
Senast godkända besiktning: 2021-06-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Ägaren har haft bilen i 37 år och den var då omlackad. Baserat på uppgift från föregående ägare har bilen gått cirka 15000 mil i dagsläget

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 220 'Ponton' hette på Mercedesspråk W180 och kom 1954.
Den uppdaterades till 220S i mars 1956. Då fick den dubbla förgasare vilket höjde effekten till 120 hästkrafter. Samma år kom även en coupé och en cabrioletmodell. Från 1958 gick det även att få insprutningsmotor - 220SE.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Funäsdalen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG