Visa alla bilder

King Viktoria 250 1-cyl 2-takt — 1952

Ovanlig svensktillverkad 250 från tidigt 50-tal, gjordes bara ett fåtal år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Startar och går bra, är i ett patinerat brukskick, besiktigad för alltid."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
13 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13631
SVEDALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Startar och går bra, är i ett patinerat brukskick, besiktigad för alltid."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte denna mc 2008 och har använt den sparsamt sommartid. Han har valt att behålla det patinerade bruksskicket då det har sin charm att åka på en sådan maskin.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1953-02-02 
 • Avläst mätarställning
  25540 km 
 • Kw / hk
  7 / 10 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mc:n går bra och startar lätt.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  En äldre bruksrenovering i patinerat skick. Bra däck.

 • Skick helhet:

  Körklar veteranmc, fungerar till sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-12
Ursprungsbesiktning: 1953-02-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1953-02-02
Senast godkända besiktning: 2020-07-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

FRAM
Flera olika modeller fanns under femtiotalet, alla var konventionella bruksmaskiner. Sportmodeller för de yngre tillkom sedemera, fortfarande med JB motorn. Så sent som 1958 kan man köpa Fram 80 TT med en JB maskin som enligt uppgift lämnade 9,5 hk, toppfart 120 km/tim! En 250cc maskin med 10 hk Victoria fanns även med i repertoaren 1953/54.
Fram som införlivats med King från Helsingborg under trettiotalet var ingen storproducent av motorcyklar och är kanske just därför intressant i veterankretsar. Man kan även stöta på produkterna från Uppsala under annan skepnad, till exempel Bricent och OK.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svedala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG