Visa alla bilder

Husqvarna Racer — 1934

Originaltrogen, vacker och minst sagt körbar replica av en Husqvarna racerhoj från trettiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Råläcker replica vintage racerhoj, senast luftad för mer än 25 år se'n."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
398 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13868
HOVÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Råläcker replica vintage racerhoj, senast luftad för mer än 25 år se'n."

Beskrivning

Enligt uppgift är detta en av tre replikor tillverkade (de andra två var röda), byggda av fabriksdelar identiska med de som användes under 1930-talet. Husqvarnas dåvarande fabriksförare Rolf Gürlich har enligt uppgift kört hojen i veterantävlingar mellan 1987-1997. Gürlich rejsade ända fram till sin död för några år sedan. Han var då över 90 år. Mc:n är renoverad och körd någon enstaka gång enligt ovan, men har därefter stått i torrt kallgarage de senaste åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1934/1934 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart/Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Extremt välbyggd replica med originaldelar, detaljer och färgsättning för att vara detaljtrogen enligt originalet. Mycket resurser och jobb är nedlagt i hojen och det märks på skicket.

 • Skick exteriör:

  Fint bevarad med några märken från varven på banorna som ännu mer understryker hojens äkta känsla.

 • Skick helhet:

  Attraktiv racerhoj som vi tyvärr inte har fått höra eller se i rörelse. Än. Passar på vilket museum som helst, men lika bra och ännu bättre som aktiv vintage racer på racerbanan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hovås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG