Visa alla bilder
Visa film

Ford GPW 2.2 — 1944

Ett ekipage som var med och vann 2:a världskriget i ett bra bruksskick. Till och med med skotthål i Bantamkärran.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett kul ekipage i ett lagom bruksskick med en sliten maskin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
236 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13840
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford GPW?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett kul ekipage i ett lagom bruksskick med en sliten maskin."

Beskrivning

Bilen är i stort i originalutförande. utrustad med bland annat mörkerbelysning, spade, yxskaft, gevärshållare, fällbar vindruta samt det svåra och eftertraktade tillbehöret Bantam 1/4 ton trailer.
Blinkers är inkopplat i befintlig belysning för att verka men inte synas (när de inte behövs) i både bil och släpkärra. I Bantamkärrans flak finns en ventil som släpper ut vatten men inte in. Enligt original specifikationen kunde kärran flyta med full last. Det är ej testat av oss. Forden har en vattendränering under bensintaken ut i bakre hjulhuset om "kupe´n" mot förmodan skulle vattenfyllas.

Med tanke på att bilen har en kilometerräknare gissar vi att denna även har tillhört det svenska försvaret som köpte in ett antal efter att 2:a världskriget slutat.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1944/1944 
 • Första registreringsdatum
  1985-10-29 
 • Avläst mätarställning
  84035 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor går bra men visar tecken på att behöva en renovering så småningom.

 • Skick interiör:

  Se bilder

 • Skick exteriör:

  Ett bra krigarskick med kulhål i Bantamkärran. Något ärrad som sig bör. Lite skav och repor.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket passande bruksskick med behov av en motoröversyn så småningom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1986-11-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1985-10-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-04-18
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

De byggdes 1941-1945. Både Willys Overland (MB) och Ford (GPW) byggde denna lätta terrängående bil för att kunna användas av de allierade under andra världskriget. Närmare 360 000 exemplar byggdes av Willys MB och c:a 278 000 exemplar fick Ford ut ur sina fabriker. De är fyrhjulsdrivna med en treväxlad låda utrustad med hög och lågväxel.
Sommaren 1940 fick American Bantam och Willys Overland förfrågan från de amerikanska myndigheterna om de på 49 dagar kunde ta fram en fungerande prototyp samt att på 75 dagar ta fram 70 testbilar. American Bantam vann kontraktet men hade så dålig ekonomi och svaga resurser så att Willys Overland fick bli leverantör den lätta terrängbilen. Ford hade på ett senare stadie givit sig in i leken och fick hösten 1941 också börja tillverka den på grund av Willys leveransproblem.
Efter kriget såldes många via överskottslager runt om i världen. I Sverige användes se många gånger som bärgningsfordon, brandbilar och inom jordbruket.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG