Visa alla bilder

Ford Country Sedan HGV 390 V8 — 1970

Runt 1970 gick det knappt att få någon större stationsvagn än Ford. Här är en av två kända i sitt slag i Sverige. En robust rostfri Kalifornienbil med 390" Bigblock V8

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"Genomgående fräsch och rostfri, omlackad men i övrigt till synes orörd i bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13880
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"Genomgående fräsch och rostfri, omlackad men i övrigt till synes orörd i bra bruksskick."

Beskrivning

Sexsitsig stationsvagn med dragkrok, helsoffa fram, magfälgar. 390" (6,4 liter) V8 på 235 hästkrafter och 9" heavy duty bakaxel. Air condition. Enormt lastutrymme.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  2021-05-17 
 • Avläst mätarställning
  25550 km 
 • Regnr
  KLS99W 
 • Chassinummer
  0J73Y159897 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Problemfri bil med till synes orörd motor. Motorrum överlag fint och torrt.

 • Skick interiör:

  Inredning mycket fin och fräsch för sin ålder. Om det är omklätt är det gjort till 100% ursprungskick. Felfri matta och innertak, en liten reva syns nertil på förardörrens dörrsida.

 • Skick exteriör:

  Omlackad någon gång i USA med gott resultat. Har fått några enstaka repor sedan dess. Kofångare överlag bra med lite ytrost. Bär även spår av några lättare grundstötningar i bilens tidigare liv. Några kromdetaljer saknas, men inget av detta är något anmärkningsvärt på en bil av det här slaget. Helt igenom rostfri och sund i karossen.

 • Skick helhet:

  En robust och pålitlig bil, helt utan rost i mycket gott bruksskick som tål att användas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-17
Ursprungsbesiktning: 2021-05-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-05-17
Senast godkända besiktning: 2021-05-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Ford körde sina stationsvagnar i en egen serie under de här åren. Country Sedan motsvarar där Galaxie 500. Den lite finare Country Squire hade trädekor på sidorna och oftast tyginredning.

Med extrasäte salufördes den som 10 passenger wagon, den här versionen med sex sittplatser gjordes i hela 32209 exemplar. Men dessa stora kombibilar fick oftast gå tungt och slita hårt. Så idag är dom sällsynta - i Sverige finns bara två kända exemplar av den här modellen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort:

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG