Visa alla bilder
Visa film

Fiat 124 Sport Coupé DOHC — 1969

En mycket trevlig italiensk sportvagn i ett väldigt bra skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En renoverad och välskött bil i ett mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
126 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13783
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 124 Sport Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En renoverad och välskött bil i ett mycket bra skick."

Beskrivning

Bytta delar:
Huvudbromscylinder, alla bromsslangar, belägg och skivor, givetvis luftat och med ny DOT3 bromsvätska, brytare, rotor, fördelarlock, tändkablar och stift, förgasare, bränsleslangar, inkl. påfyllningsslangen (Ø50mm), bränslepump,
motorolja + filter, luftfilter, kamrem + spännrulle, batteri, avgassystem, vindruta,dörrlister, höger bakhjulstätning (bytte hjullager samtidigt), linser & packningar till baklysen (3000kr!), däck, alla lampor i samtliga mätarhus, höger fönstervevmekanism, värmeventil. Original plåtfälgar medföljer.
Säkert delar för mer än 40.000kr.
Bilen är körd hos Rolf Lundblad för justering och effektmätning på rullande landsväg.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-05-14 
 • Avläst mätarställning
  16907 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick men en liten skada på förarstolen.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick förutom några små lackskador.

 • Skick helhet:

  En körklar sportig Fiat i ett mycket bra skick. Vägmätaren slår om vid 100 000 km.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-16
Ursprungsbesiktning: 1969-05-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-05-14
Senast godkända besiktning: 2021-05-11
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Fiat 124 Sport Coupé tillverkades mellan 1967 och 1975 i tre generationer. Denna är av den första generationen som tillverkades mellan 1967 och 1969. Den har en motor på 1438 cm3 som utvecklar 90 hk. En femväxlad manuell växellåda gör det lätt att alltid ligga på ett lämpligt motorvarv. Den är utrustad med en multilinaxel bak samt skivbromsar runt om. Denna Fiat twincam motor har en kamrem vilket den var först med bland massproducerade bilar. Som grädde på moset delar den bakljus med storheter som Lamborghini Espada och Iso Rivolta.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG