Visa alla bilder

Douglas Mark IV Sports 348cc — 1950

Klassisk brittisk motorcykel med en lite annorlunda framtoning än sina jämnåriga landsmän vid den tiden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Attraktiv hoj, fint renoverad till originalutförande. Osäkert när den senast kördes."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
21 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13867
HOVÅS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Attraktiv hoj, fint renoverad till originalutförande. Osäkert när den senast kördes."

Beskrivning

Den nuvarande ägarens far köpte hojen på åttiotalet som en nostalgisk handling, han hade en likadan när han var ung. Renoverade den och berättade gärna om motorcykelns fina vägegenskaper och den ovanliga och avancerade tvåcylindriga boxermotorn. Har stått oanvänd en längre tid. Ett besiktiningsprotokoll från 1983 berättar i alla fall om en saknad korrekt märkt reflex.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1972-06-29 
 • Avläst mätarställning
  00911 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt och tekniskt är komplett och en lite översyn med oljeservice och annan service är nödvändigt innan start och brukande. Det går onte att verifiera när den senast är startad och körd.

 • Skick exteriör:

  Lack och krom i väldigt fint skick sedan renoveringen för många år sedan, även ramens lack har några märken och kromet har några anvisningar på strålkastarhuset. I övrigt inga bucklor och bra gummidetaljer.

 • Skick helhet:

  Ovanlig engelsman i ett medvetet och renoverat fint skick. En normal översyn av ett fordon som har stått länge och en besiktning, se'n är den färdig för körning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-15
Ursprungsbesiktning: 1972-06-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-06-29
Senast godkända besiktning: 1983-05-10
Besiktigad tom: - 1986-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hovås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG