Visa alla bilder
Visa film

DeLorean DMC-12 V6 — 1981

En popkulturell ikon. Känd från "Tillbaka från framtiden"-filmerna. 

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra skick med en ägare de senaste 20 åren som servat och uppgraderat den efter behov."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
554 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13831
VÄLLINGBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DeLorean DMC-12?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra skick med en ägare de senaste 20 åren som servat och uppgraderat den efter behov."

Beskrivning

En av bilvärldens mer mytomspunna – med den självklara rollen i Tillbaka till framtiden-filmerna och alla historierna kring dess skapare John DeLorean. Karossen i rostfritt är dock mycket fin utan skador och märken.
DeLorean som fick PRV V6 togs fram för att bli världens bästa sportbil hann bara tillverkas i 8 563 exemplar och räknas idag som en verklig ikon. Helt original och komplett med elhissar, elspeglar, aluminiumfälgar, ac och stereo.
Detta exemplar har renoverats och uppdaterats löpande under åren. Bl.a. hela AC systemet är nytt, ny vattenpump, ny generator, nya slangar överallt, nya kylfläktar, nya bussningar och coilovers. Mycket bytt i elsystemet. Helt original förutom bytta kamaxlar, headers, ljuddämpare och katalysator vilket gör att effekten nu ligger runt 200 hästkrafter. Alla utbytta originaldelar medföljer. Verstadshandböcker medföljer. 

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1990-09-14 
 • Avläst mätarställning
  31800 km 
 • Kw / hk
  95 / 129 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/5-växlad 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick förutom att centrallåset låser båda dörrarna men man får låsa upp passagerardörren separat. 

 • Skick interiör:

  Kupéfläkten funkar inte på högsta läget. Det börjar även bli dags att byta lite gummilister annars mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket välservat och uppgraderat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-06-01
Ursprungsbesiktning: 1990-07-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-09-14
Senast godkända besiktning: 2021-05-14
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Otaliga är historierna om John DeLorean och hans eget sportbilsprojekt DeLorean. John DeLorean hade en lång framgångsrik karriär bland de amerikanska biltillverkarna och ville som många andra skapa ett eget märke. Med produktionen förlagd till Belfast på Nordirland där man behövde ersättningsjobb efter en döende varvsindustri drog man igång verksamheten 1975 och hann sedan tillverka 8 563 bilar mellan 1981 och konkursen året efter. Vid konkursen fanns det runt 3 000 osålda bilar kvar.
Med kaross i rostfritt stål och chassi till viss del i komposit var detta en mycket ovanlig bil. Ramen var konstruerad av Lotus och den aktermonterade motorn var i grunden samma PRV-sexa som bland annat Volvo nyttjade i 260. Från början var dock tanken att De Lorean skulle fått Wankel-motor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vällingby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG