Visa alla bilder

Cadillac Fleetwood Sixty Special — 1959

Fleetwood Sixty Special - en lyxig glidare från 1959 året då fenmodet nådde sin höjdpunkt.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En överlag väldigt fin och solid bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
221 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13809
RAGUNDA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En överlag väldigt fin och solid bil."

Beskrivning

I Fleetwoodserien fick man allt som fanns i De Ville plus lite till. Den här bilen har bland annat sexvägs elsoffa och 'autronic eye' -automatisk avbländning.
Den här bilen togs in till Sverige 1988 och registrerades först 1991. Senaste 15 åren har den rullat ganska sparsamt, förvarad i varmgarage.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1988-10-07 
 • Avläst mätarställning
  59454 miles 
 • Kw / hk
  240 / 326 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket fint i motor och låda, orörd. Allt väsentligt fungerar förutom A/C

 • Skick interiör:

  Av allt att döma verkar det vara originalinredningen. Överlag väldigt välhållen. Framsoffan har sprickor vid förarplats - se bilder. Dörrsidor och övrig klädsel helt och fint. Kan behöva en rengöring för att få tilbaks sin riktiga lyster igen. Tutringen i ratten saknas.

 • Skick exteriör:

  Snygg blank lack, rent och fint i vinklar och vrår. Små rostbubblor har uppstått i framskärmarnas nederkant. Krom och lister välhållet och fint. Sitter standard De Villenavkapslar bak

 • Skick helhet:

  En mycket fin bil med orörd originalinredning. Använd sparsamt de senaste 15 åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-11
Ursprungsbesiktning: 1988-10-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-05-10
Senast godkända besiktning: 2021-06-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Fleetwood var från början en karossbyggare som gjorde karosser åt de finaste av bilar som fanns i början av förra seklet. Cadillac använde deras karosser och från 1916 blev Cadillac Fleetwood ett begrepp för de mer exklusiva bilarna från dom. Fleetwood kom till slut inkorpereras helt i General Motors 1931. Med åren geld Fleetwood över till att bli en egen modellserie och 1959 fansn två olika Fleetwood.
Sixty Special som delade kaross med de vanliga modellerna men med mer utrustning och utsmyckning. Samt Fleetwood 75 som var en fabriksbygd limousine.

Fleetwood Sixty Special 1959 kostade $6233 Dollar som ny och gjordes i 12250 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ragunda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG