Visa alla bilder
Visa film

BMW M3 Cabriolet SMG — 2003

Vassaste bilen i sin klass, utan turbodrift, när den var ny. Fantastisk körglädje. Här fint exemplar som ägts av BMW entusiast i USA.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen har gått 162000 miles vilket motsvarar ca 27 000 mil. Hel och fin bil i välvårdat skick. Några stenskott och mindre lackskador finns. Verkar vara ett orört originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
163 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13458
TORSBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen har gått 162000 miles vilket motsvarar ca 27 000 mil. Hel och fin bil i välvårdat skick. Några stenskott och mindre lackskador finns. Verkar vara ett orört originalskick."

Beskrivning

Denna bil köptes för ett år sedan i USA av nuvarande ägare. Bilen har rullat på USA:s ostkust och såldes av en bilfirma som levererat en ny M3 till ägaren, som haft den sedan ny. Bilen är i fint orört originalskick. Den är fullservad (handlingar finns, se bild) och säljaren garanterar att den inte varit krockskadad. Den går fantstiskt i motorn och på vägen, allat funkar och inga vibrationer eller konstiga ljud. Fullutrustad skinnkädsel, Nurburgring-paket och automatlåda med mera.

Tillfälle att köpa en drömbil till rimligt pris, då den gått lite längre än vanligt. Körsträckan är dock bara 1500 mil per år, vilket faktiskt är helt normalt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2021-03-18 
 • Avläst mätarställning
  160 201 miles 
 • Kw / hk
  248 / 337 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Blåsvart metallick 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inga anmärkningar. Service utförd enligt plan.

 • Skick interiör:

  Hel och fin.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick. Liten parkeringsskada på skärmkant höger fram

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Fin entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-18 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2021-03-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: (03-0101)
Senast godkända besiktning: 2021-03-23
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Årsskatt: 2841 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

E46 BMW M3 förhandsvisades på bilmässan i Frankfurt 1999 som ett koncept. Konceptbilen hade många likheter med den verkliga bilen när den sattes i produktion och lanserades i oktober 2000. Modellen fanns endast tillgänglig som coupé eller cab och med en antingen en fem-växlad Getrag manuell växellåda eller en SMG-transmission. E46 M3 var full av elektronisk utrustning, som inkluderade förarhjälpmedel som Dynamic Stability Control, Cornering Brake Control och en Limited Slip Differential. Med en toppfart på närmare 250 km/tim och 0-100 på 5,1 sekunder, levde M3 verkligen upp till sitt namn och gjorde inte någon besviken!

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Torsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG