Visa alla bilder

Audi 100 Coupe S 1.9 — 1975

Mycket fin Audi Coupé, samma ägare i 32 år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 70-tals coupé i bra skick, behöver lite översyn då motorn går oroligt på tomgång. Karossen rostlagad undertill för många år sedan. När den sedan har besiktigats så bör man ha en bil att glädjas åt länge."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
166 001SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13635
GISLAVED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 70-tals coupé i bra skick, behöver lite översyn då motorn går oroligt på tomgång. Karossen rostlagad undertill för många år sedan. När den sedan har besiktigats så bör man ha en bil att glädjas åt länge."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare 1989 och han har gjort följande under de 32 år han har ägt bilen:
Motor renoverades i början på 90-talet.
Lackerades i orginalkulör 1996.
Innertak bytt på 90-talet.
Stötfångare renoverade och omkromade 2013(kvitto finns)
Nya bromsrör 2016.
Nya däck 2017.
Bränslepump bytt 2018.
Olja och filter byttes för 2 veckor sedan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1974-11-27 
 • Avläst mätarställning
  18600 mil 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil / Konstläder 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Har inte körts på ett tag så en service behövs, går bra men är orolig på tomgång förmodligen tar den tjuvluft. Bromsarna är genom gångna nyligen.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning, minimalt med slitage. Baksätets ryggstöd trasigt i ovankant.

 • Skick exteriör:

  En äldre lackering i originalkulör som har hållt bra, endast få bruksspår. Fint krom och bra fälgar.

 • Skick helhet:

  Snygg Audi Coupé som är mycket eftertraktad idag, detta är ett ovanligt fint exemplar som är värd att bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-08-28
Ursprungsbesiktning: 1974-11-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-11-27
Senast godkända besiktning: 2017-09-11
Besiktigad tom:- 2019-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

100S coupé var ett sportigt additiv till den präktiga men inte fullt så upphetsande Stor-Audin 100 som hade haft premiär 1968. Coupén kom hösten 1970 och fick även en lite större motor, 1,9 liter och 115 hästar, än den vanliga familjebilen. Att basera den på den det större C1-chassiet gav mer spelrum för att få snygga linjer och resultatet blev påtagligt elegant. Trots hög klass på formgivningen lirade Audi långt från de högre divisionerna på den här tiden och den vackra coupéen blev inte någon större saluframgång, 30687 stycken gjordes av denna modell, i jämförelse med närmare 800 000 av den vanliga Audi 100 av första generationen fram till 1976.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gislaved

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG