Visa alla bilder

Volvo Amazon B20 — 1969

En pärlvit Amazon 69:a med B20 motor är alltid eftertraktad. Särskild denna fina originalbil som varit i samma familjs vård, i Västerbotten, sedan ny och bara gått 7000 mil.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Ovanligt fint välvårdat originalskick, lite körd och originallack. Några bättringar och ytrostprickar finns. Behöver en polering, service och SBP för att bli i toppskick. Avställd 2001 och sedan bara uppstartad och varmkörd varje sommar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
82 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12787
UMEÅ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 115 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Ovanligt fint välvårdat originalskick, lite körd och originallack. Några bättringar och ytrostprickar finns. Behöver en polering, service och SBP för att bli i toppskick. Avställd 2001 och sedan bara uppstartad och varmkörd varje sommar."

Beskrivning

Bilen köptes ny av Gösta Söderqvist 1968-11-21, bosatt utanför Umeå. Då Gösta dog 1973 tog hustrun då över bilen. Då hustrun inte längre kunde köra ställdess bilen av 1996. Dottern tog sedan över bilen 2001-04-07 men har knappt använt den. Bilen har stått bra förvarad i torrt garage från 1996. Den har endast körts kortare turer när den flyttats. Den har garanterat bara gått 7000 mil och användes sparsamt av herr och fru Söderkvist mellan 1969 till 1996 varför den har gått så lite. Till största delen originallack.
Blir jättefin efter en polering och lackbehandling. Också bra exemplar för att återställa helt till nyskick, då den aldrig varit rostskadad eller upplagad. Behöver tas till SBP innan den börjar användas. Unikt tillfälle att förvärva en sen Amazon i fint skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  70820 km 
 • Regnr
  BDZ155 
 • Chassinummer
  317990 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd konst-skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Helt orenoverad i fint originalskick.

 • Skick interiör:

  Invändigt skick bedöms som bra, finns vinterhjul på fälg (4st) med kapslar (3st) lika sommarhjul.

 • Skick exteriör:

  Bilen är delvis omlackerad vilket syns på några lister. Ägaren tror att detta har skett i samband med en skada 1981.

 • Skick helhet:

  Jättefin bil. Snygg på utsidan och ändå finare inuti. Går bra men behöver en service då den knappt använts de sista 20 åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2001-09-24
Ursprungsbesiktning: 1968-11-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-11-21
Senast godkända besiktning: 2001-05-15
Besiktigad tom: Körförbud
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Amazonen tycker många är den mest vackra Volvon. Fina former och eleganta linjer. Inspirerad av dåtidens USA-bilar men i svenskt lagom format blev mycket lyckat. Framtagen för den viktiga USA-marknaden och blev en riktig trotjänare både där och hemma i Sverige. Näst sista årsmodellen som detta är är den bästa, med den nya moderna 2 liters B20 motorn som har fått rykte om sig att vara outslitlig.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Lennart Ström på telefon +46 705 24 94 10

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG