Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf GTI Clubsport S — 2016

Rejsigaste fabriks-Golfen för gatan i begränsad upplaga. GTI-klassens hårdaste representant, minst sagt. Nummer 291 av 400 tillverkade exemplar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Med 380 mil på mätaren och en stor service nyligen gjord är det inte mycket att orda om. Jo, förresten. Om du köper, kör den. Snälla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
330 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12729
SKILLINGARYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Golf GTI Clubsport S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Med 380 mil på mätaren och en stor service nyligen gjord är det inte mycket att orda om. Jo, förresten. Om du köper, kör den. Snälla."

Beskrivning

En Volkswagen GTI Clubsport S har 310 hk mot 265 för "vanliga" GTI Clubsport-modellen och dessutom en massa andra prestandahöjande prylar och egenskaper som till exempel en viktminskning med drygt 30 kg med bland annat ett urmonterat baksäte, främre subframe i alumininium och en rejäl reducering av tungt ljudisolerande material. Vidare sitter det ställbara stötdämpare och krängningshämmare, ett stabiliserande tvärstag mellan de bakre hjulhusen och maskinen andas lättare genom ett avgassystem som naturligtvis även låter roligare när man vill.
De fyra bilarna som tilldelades den svenska importören auktionerades ut till förmån för BRIS, en vit och en svart ställdes direkt efter försäljning in i förvaring av sina nya ägare, en svart har glädjande nog kört över 2 000 mil och det här röda exemplaret har motionerats lagom med drygt 381 mil. Dessutom har den röda bilen nyligen fått en större servicegenomgång.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2016/2016 
 • Första registreringsdatum
  2017-01-04 
 • Avläst mätarställning
  3817 km 
 • Kw / hk
  228 / 310 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Mauell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den bland moderna VW-entusiaster kända EA888-motorn är lagom uppskrämd till en trevlig effekt och tillsammans med en klassisk manuell 6-växlad låda och med en effektiv diffbroms kan framhjulsdriftens inneboende understyrning minimeras och bilens karaktär mera dra åt en klassisk neutral överstyrning när den provoceras på riktigt.

 • Skick interiör:

  Klassisk GTI-rutig interiör med skinn på stolarnas sidor. En mysig mockaklädd ratt ligger fint i händerna, i synnerhet när de är handskbeklädda. Och en mocka-ratt håller sig faktiskt snygg och fräsch mycket längre om man just alltid använder handskar. Baksätet är eliminerat och där tronar istället ett stabiliserande stag i vilket även färgmatchande fyrpunktsbälten för l glada bandagar är monterade.

 • Skick exteriör:

  Det enda röda exemplaret av de fyra som levererades till Sverige. Exteriört är den förhållandevis diskret, men de lätta och stora fälgarna skodda med det greppiga däcket Michelin Pilot Sport Cup 2 markerar bilens inneboende kompetens. En liten textremsa på bromsoken berättar också om vad det för best de har till uppgift att kunna hejda, tillsammans med vassare bromsbelägg som i alla fall tål två hårda rundor på Ringen.

 • Skick helhet:

  Den snabbaste Golfen och dessutom var den också snabbast i sin klass runt Nürburgring. Nr 291 av 400 tillverkade och 1 av 4 till Sverige. Med sina 380 mil och tidiga omfattande service gör det inget negativt för värdet om en ny ägare låter den rulla några bandagsmil varje år. Tvärtom, det är det bilen tycker om.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-12-16
Ursprungsbesiktning: 2016-11-22 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2017-01-04
Senast godkända besiktning: 2016-11-22
Besiktigad tom: Körförbud
Årsskatt: 1658 Kr
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt
Telefon: +46 705 38 80 22
Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG