Visa alla bilder

Studebaker Silver Hawk V8 — 1958

En ovanlig bil i härligt renoverat originalskick med en ägare sedan ny, inköpt i Kongo 1958.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Härlig bil att äga, med en service och översyn av bromsar så har du en körklar bil till sommarens utfärder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
156 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12705
KARLSHAMN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
195 - 230 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Härlig bil att äga, med en service och översyn av bromsar så har du en körklar bil till sommarens utfärder."

Beskrivning

Denna bil köptes ny 1958 av Egon Johansson när han arbetade i Kongo med att bygga upp en sockerbruksfabrik för Weibulls. När arbetet i Kongo var klart sent 1958 togs bilen hem till Sverige och Egon använde den som sin bruksbil. En vinter i slutet på 60-talet hade plogbilen gjort vägen bredare än den var och bilen hamnade i diket och skadade framskärm och fälg. Bilen bogserades hem och blev stående ett 20-tal år innan Egon påbörjade en renovering som blev klar 1985. Den användes sedan som hobbybil fram till Egons bortgång för något år sedan.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1997-05-15 
 • Avläst mätarställning
  38265 km 
 • Regnr
  DUX876 
 • Chassinummer
  7211478 
 • Kw / hk
  154 / 210 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd 
 • Färg
  Svart / Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En äldre renovering som har bevarats fint. Bilen har dock inte rullat på ett tag varför en service och genomgång av bromsar behövs. Går fint och startar lätt.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i fint skick, originalkulör är använt men ej ursprung.ligt material och mönster.

 • Skick exteriör:

  Äldre lackering i fint bruksskick, skavanker finns. Kromet har små prickar på flera ställen.

 • Skick helhet:

  En bil med fantastisk historia som är i ett mycket bra bruksskick. En mekanisk översyn och du har en ovanlig bil att glädjas under lång tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-06-23 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1997-05-14 (regbes) (tidigare reg i Sverige)
Datum i trafik första gången: 1997-06-23
Senast godkända besiktning: 2016-08-22
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Studebaker Silver Hawk, senare känd som Studebaker Hawk, är modellnamn som användes på Studebakers sportiga tvådörrarsbilar 1956-1964. De bygger på den smäckra "Loewy-coupen" som introducerades som 1953 års modell. En Hawk har upprättstående grill med ferrariinspirerat galler flankerad av två liggande luftintag, mindre sluttande bagagelucka och avsevärt uppstyvat chassi jämfört med tidigare. Ett antal olika varianter finns på hawktemat, med mer eller mindre sportiga ambitioner. Den första årgången är 1956 och då erbjöds fyra modeller, Flight hawk och power hawk på den så kallade C-karossen, en fem fönsters coupe med kraftig stolpe, samt sky hawk och golden hawk på K-karossen, en s.k. hardtop utan b-stolpe. Flight hawk hade sex-cylindrig motor och 101 hk, power hawk V8 på 170 eller 185 hk, de dyrare kusinerna sky hawk och golden hawk hade 210 respektive 275 hk. Golden hawk hade små fenor på bakskärmarna och den 5.8 l stora motorn var av Packards tillverkning. Detta gjorde den mera nostung än de övriga, med sämre vägegenskaper som följd. Rakt fram gick det bättre, toppfarten var 210km per timma och accelerationen till hundra klarades runt nio sekunder. En del av den tiden gick förmodligen förlorad när diagonaldäcken spann vilt för att få fäste! !957 rationaliserades programmet och C-karossen fick namnet silver hawk. Denna modell fanns med sexa (ovanligt) eller 4.3 l (259 kubiktum) eller 4.7 l V8 (289 kubiktum) Motorena var av Studebakers egen tillverkning. Även Golden Hawk, byggd på K-karossen fick en Studebaker V8, 289 men med kompressor, åter med 275hk.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG