Visa alla bilder

Morgan 4/4 4 cyl — 1948

Ovanlig svensksåld Morgan Flat Nose. Efter lite fix en härlig klassisk sportvagn att glädjas åt.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Klassisk engelsk sportvagn som är i behov av en del jobb, men är ett bra grundobjekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
172 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12716
NYBRO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Klassisk engelsk sportvagn som är i behov av en del jobb, men är ett bra grundobjekt."

Beskrivning

Bilen köptes ny 1948 av en man i Kalmar som körde en hel del med den och sålde den på 60 -talet. Den nya ägaren renoverade bilen och har sedan brukats och förbättrats fram till 2015 då han avled. Nuvarande ägare köpte bilen av dödsboet och hade som mål att helrenovera den. Dock räcker inte tiden till varför han väljer att sälja den vidare till någon entusiast som vill sätta den i körbart skick igen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1948/1948 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  29 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad, nycklar saknas. Motorn går runt. Bilen renoverades på 60-talet och har idag behov av uppstart och service med bromsrenovering.

 • Skick interiör:

  Äldre renovering som behöver en uppdatering invändigt.

 • Skick exteriör:

  Renoverades på 60-talet och har brukats flitigt efter det. Behöver en hel del plåt och lackjobb för att bli riktigt fin.

 • Skick helhet:

  Ovanlig modell av Morgan väl värd att lägga ner en hel del jobb på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-08-10
Ursprungsbesiktning: 1990-06-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-06-20
Senast godkända besiktning:
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Ägarens kommentar

En unik Morgan 4/4 från 1948. Den lämnade monteringen på Morgan-fabriken den 18 augusti 1948 och registrerades 7 september 1948 i Kalmar. Jag är den tredje eller fjärde ägaren sedan ny. Det finns en hel stor dossier med i princip allt sedan den var ny inklusive en verkstadshandbok. I denna dossier finns bl a den första registreringen och en hel del korrespondens mellan tidigare ägare och Morgan-fabriken. Miltal är okänt då den verkar ha blivit nollställd i och med motorrenoveringen på 1960-talet. Bilen är ju en Flat nose i, givetvis den rätta färgen, British Racing Green! Bilen är ju drygt 70 år så den har givetvis lite patina, men är i stort sett körbar direkt efter en service samt lite annat småfix. Bilen är besiktningsbefriad. Bilen renoverades under andra halvan av 1960-talet enligt dokumenteringen; bl a gjordes motorn iordning av ett motorrenoveringsföretag. Den tidigare ägaren renoverade även fälgarna under senare år samt satte på nya däck på både bilen och de båda reservhjulen. Den kördes senast 2012 av den tidigare ägaren och jag köpte bilen 2015, men har inte kört den ännu. Detta pga bl a hälsoskäl och tidsbrist då jag är egenföretagare med alldeles för mycket runt omkring mig.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG