Visa alla bilder
Visa film

Fiat Panda 750S Moretti Rock — 1990

Öppen specialversion, Troligen den enda i Skandinavien. Hela taket är enkelt avtagbart och kan förvaras i bagaget. Perfekt utflyktsbil på sommaren.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick, , lite körd. Till största delen originalllack. En bil för den som vill synas på vägen till badstranden. En klart praktisk och udda bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12781
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat Panda 750S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick, , lite körd. Till största delen originalllack. En bil för den som vill synas på vägen till badstranden. En klart praktisk och udda bil."

Beskrivning

Carozzeria Morettis sista modell var en öppen version av Fiat Panda. Detta exemplar är en av de allra sista som tillverkades. Två ägare. Nybilsköparen var en polischef i Ostuni i södra Italien som gav den som present till hustrun. Nuvarande ägare köpte den direkt av det italienska paret 2012 som då hade pensionerat sig. Registreringsbesiktigad 2012-06-13 med körsträcka 82981 km. Förmodligen enda exemplaret i Skandinavien. Denna version av Moretti Rock har upprullningsbara sidofönster och bakruta, och takkonstruktion ”Tipo B” som Moretti satte i produktion september 1984. Framdelen av taket fälls bakåt. Hela taket är enkelt avtagbart och kan läggas i bagageutrymmet. Bilen är registrerad som fyrsitsig.

OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-02-12 
 • Avläst mätarställning
  109739 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda fungerar bra. Continental däck i bra skick.  

 • Skick interiör:

  Alla instrument fungerar och allt är i originalskick. Ny radio. Förarstolens klädsel är sliten, i övrigt är klädseln normal. Instrumentplasten har en skada på instrumenthuset högra kortsida, se bild. Reservhjul finns. 

 • Skick exteriör:

  Bra skick på plåt, gummi och lister. Originallack så när som huven som omlackerades 2013. Sedan dess har huvens lack åldrats annorlunda och huven har en djupare röd nyans jämfört med övrig lack. Kapellet är i gott skick. En plastlist som klämmer kring en gummilist i passagerardörrens nedre framkant är något skadad.

 • Skick helhet:

  Bilen är i gott skick och pålitlig. Den har körts drygt 2000 mil sedan 2012, och löpande underhåll har utförts. Senast reparationen var nya hjulcylindrar och bromsbackar bak (sep 2019). Oljebyte har gjorts i juni 2020. Nästa besiktning juli 2021. Mycket dokumentation följer med. Nya, modelltypiska klisterdekaler ”Rock” (sitter på bakskärmarna) följer med om man i framtiden vill lackera bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-22
Ursprungsbesiktning: 2012-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-06-18 (900212) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land.
Senast godkända besiktning: 2019-09-09
Besiktigad tom: - 2021-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Carozzeria Moretti tillverkade motorcyklar och bilar 1925-1989. 1983 presenterades Moretti Rock, en öppen version av Fiat Panda och uppföljare till fritidsbilen Moretti Midimaxi, byggd på Fiat 127. Moretti Rock tillverkades fram till december 1989, då Moretti lade ner biltillverkningen. Tillverkningsvolymen är inte känd. Den torde inte vara väldigt stor eftersom manualen till kapellet (medföljer) är handskriven på fabriken och därefter duplicerad. Morettis bilar syns regelbundet på välrenommerade utställningar som till exempel Concorso d’Eleganza i Villa d’Este, Lago di Como.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Lennart Ström på telefon +46 705 24 94 10

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG