Visa alla bilder
Visa film

Bentley Turbo R V8 6.75 — 1986

Ovanliga sportmodellen och med stor sannolikhet "lågmilare". Nyservad och genomgången. Fräsch Bentley för vardagsbruk, långfärder och finåkning. Ratten på rätt sida.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"En bil som har kostats på för att vara i fint och tryggt brukskick. Mycket maskin med V8 på 6,7 liter och nära 300 hästar som ger fina prestanda. Bra skick på utsidan och insidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12780
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Turbo R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"En bil som har kostats på för att vara i fint och tryggt brukskick. Mycket maskin med V8 på 6,7 liter och nära 300 hästar som ger fina prestanda. Bra skick på utsidan och insidan."

Beskrivning

Bilen har sålts ny i Rom, Italien. I december 2018 fanns den till salu hos Porsche-specialisten Gesi Car i Livorno, Italien. Nuvarande svenska ägare, känd svensk motorjournalist, köpte bilen i Livorno december 2018 och lät transportera hem den. Registreringsbesiktning 2019-05-02. Efter det har bilen servats upp och gåtts igenom av Bentley-/Rollsproffs-verkstad. Över 100 000 kronor nedlagt på bilen i Sverige för att få den i tekniskt toppskick. Nu är bilen en synnerligen fräsch och kan användas som ”vardags-Bentley” på sommarhalvåret. Mätarställningen kan inte styrkas men bedöms stämma.  Det som talar för att det är en ”lågmilare” är bilen till synes fortfarande har mycket fin originallack intakt och original vindruta. Nb: 1986 är sista årsmodellen med förgasare.
OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  56208 km 
 • Kw / hk
  220 / 299 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Gott skick. 2019-07: Nya gasklockor för fjädring bak, alla fyra bromsok renoverade, olja, filter, spindelled. Förgasare renoverad.  Bränslemätaren visar mindre än den verkliga nivån i tanken.
  2019-09: Ny AC-kompressor.
  2020-01: Automatlåda urtagen och helrenoverad för 53 000 kronor.   

 • Skick interiör:

  Gott skick på träpaneler och skinn. Allt fungerar. Radion är ej inkopplad. Säkringen (återställs med knapptryckning) för centrallåset går ibland, troligen på grund av något lås gör trögt. Fotstöd i baksätet. Speglar med belysning i C-stolpar.  

 • Skick exteriör:

  Bra lack och krom. Ser ut att vara originallack. En mindre intryckning finns på taket.

 • Skick helhet:

  I sin helhet är bilen i gott skick. Långt över 100 000 kronor har lagts ned på reparationer under 2019-2020 (kvitton finns) med syftet att få en bra europeisk, vänsterstyrd lågmilare. Nu är bilen i ett mycket bra skick, tekniskt och karossmässigt.  

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-10-21
Ursprungsbesiktning: 2019-05-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-10-21 (860101) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Senast godkända besiktning: 2019-08-08
Besiktigad tom: - 2021-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Bentley Turbo R var var märkets första ”sporting car” i modern tid. Med 290 hästkrafter är prestanda fortfarande goda. 

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Lennart Ström på telefon +46 705 24 94 10

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG