Visa alla bilder
Visa film

Volvo 945 2.3 Polisbil — 1998

Orörd och oavrustad. Det säger allt. Och väl omhändertagen under sina tjänsteår.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Polisbilssamlarens välvårdade våta dröm – ALLT finns kvar. Från batonger till mätinstrument för kontroll av mopeders insug till vita manschetter för trafikdirigering. Och dessutom i ett skönt orört skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11830
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Polisbilssamlarens välvårdade våta dröm – ALLT finns kvar. Från batonger till mätinstrument för kontroll av mopeders insug till vita manschetter för trafikdirigering. Och dessutom i ett skönt orört skick."

Beskrivning

Bilen levde initialt ett vanligt patrullbilsliv, men efter redan ett par år togs ett beslut om att ”bilen kändes omodern” och den kom att användas endast för transporter mellan polishuset och tingsrätten i Malmö ända fram till 2014. Med knappt 13000 mil på mätaren är det här en riktig lågmilare med polisbilsmått mätt. Den såldes senare av polismyndigheten i Skåne län till en erkänd polisbilsamlare och bilen blev därefter stående. Nuvarande ägare har haft bilen se'n 2017. Under sina civila år har bilen medverkat i filminspelningar, officiella uppdrag och utställningar.
För att framföra en äldre polisbil i allmän trafik krävs ett personligt sökt tillstånd och att texten "Polis" och den polisheraldiska skölden täcks över (bild).
Denna Volvo 945 Classic är helt enkelt ett ovanligt detaljerat fullutrustat tidsdokument på hur polisbilarna såg ut i tjänstekläder under 1990-talet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-05-06 
 • Avläst mätarställning
  130000 km 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Blå/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad som bara en officiell bil i samhällets tjänst kan vara. Kamremmen bytt vid 12 970 mil. Allt fungerar som det ska göra.

 • Skick interiör:

  På tjänsteplatserna fram är det rent, snyggt och förhållandevis oslitet. I baksätet på den grova vinylklädseln är det även där helt och rent.
  Lastutrymmet är som det framgår av bilderna fullpackat med en spännande komplett utrustning.

 • Skick exteriör:

  Normalt, eller egentligen bättre skick än vad man förvänta sig av en polisbil i yttre tjänst, men denna fick tidigt i livet en lång lugn period som transportfordon mellan polishuset och rätten.

 • Skick helhet:

  Bilen togs ur tjänst 2014, men blev aldrig avrustad. En interiör plastskada på höger bakdörr, annars överraskande lite slitage.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-10-29
Ursprungsbesiktning: 1998-02-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1998-05-06
Besiktigad tom: 2020-08-31
Senast godkända besiktning: 2019-06-11
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2841 SEK
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvos sista bakhjulsdrivna folkhemskombi med rötter från 140-modellen från sent 60-tal. Populär hos folket och hos... polisen. Just detta exemplar från 1998 är dessutom en sen Classic-modell med kännetecknande vita blinkers. Det vill säga att det är den sista serien av modellen som såldes.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos HRM Bil i Lidköping enligt nedan:

·    Måndagen den 24:e juni kl.10:00 till 18:00
·    Tisdagen den 25:e juni kl.10:00 till 18:00

Visningsadress: Traversgatan 16, 531 40 Lidköping

Kontakt Peter Sundfeldt
email: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
phone: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG