Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 Turbo Cabriolet T16 — 1993

Orörd cabriolet från den sista årgången av den första generationen från Trollhättans numera avsomnade, men innovativa, bilfabrik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Normalt bruksskick. En polering och lackbehandling, och även en interiör behandling av skinnklädseln skulle göra mycket för det allmänna intrycket."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11681
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 Turbo Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Normalt bruksskick. En polering och lackbehandling, och även en interiör behandling av skinnklädseln skulle göra mycket för det allmänna intrycket."

Beskrivning

Bilen köptes ny i Sverige på Saabs Tourist and Diplomatic Sales av den nuvarande ägaren då han skulle arbeta utomlands några år. Han brukade den som andrabil i Tyskland fram till 2002 då han återimporterade den till Sverige. Sedan dess har endast körts sparsamt sommartid. Orört välvårdat originalskick.

Saab 900 Cabriolet tillverkades i finska Nystad hos Valmet och sattes ihop till stora delar för hand. Valmet var även med och tog fram modellen och utvecklade den den fina takmekanismen. Hos Valmet byggdes också Saab 96 de sista åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  2002-07-31 
 • Avläst mätarställning
  94000 km 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grått skinn 
 • Färg
  Grön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda utan anmärkning. Välservad, alla handlingar finns.

 • Skick interiör:

  Skinninredning i normalt använt skick. Ett litet hål i förarstolens nedre vänstra hörn är lagat av en bilinredningsspecialist (syns ej). Mattor i normalt fint skick.

 • Skick exteriör:

  Originallack i normalt välvårdat bruksskick med några få repor och stenskott. Suffletten i fint fungerande originalskick.

 • Skick helhet:

  En orörd och fin representant för den kultförklarade första-generations-cabrioleten i välvårdat trevligt orenoverat bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-03-07
Ursprungsbesiktning: 2002-07-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-07-31(930924)
Besiktigad tom: 2019-08-31
Senast godkända besiktning: 2018-06-26
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2199 SEK
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Under stor pompa och ståt visade Saab upp ett öppet cabrioletkoncept på Frankfurtsalongen 1983, publiken gillade vad dem såg och ett par år senare var 900 Cabriolet produktionsfärdig. Modellen gav Saab hög status utomlands och när andra generationen Saab 900 togs fram var cabrioletversionen med från start.
Den norskfödde designer Einar Hareide ledde designjobbet och resultatet blev en mix av typiska Saablinjer och modernt aerodynamiskt formspråk. Till skillnad från sin föregångare var bakpartiet högre med sin inbyggda spoiler och snyggt inkopererande centrala bromsljus. Sufflettaket manövrerades givetvis elektriskt och de fanns en stor varianter av motoralternativ, alltifrån sugmotor, turbo till V6-motor.
För Saabälskare är det fyrcylindrig T16-turbomotor som känns mest naturligt hos en 900 Cabriolet. Det ger bilen rätt sorts prestanda och sound.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos HRM Bil i Lidköping enligt nedan:

·    Måndagen den 24:e juni kl.10:00 till 18:00
·    Tisdagen den 25:e juni kl.10:00 till 18:00

Visningsadress: Traversgatan 16, 531 40 Lidköping

Kontakt Peter Sundfeldt
email: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
phone: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG