Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 Carrera cabriolet 3.2 — 1988

Porsches klassiska G-modell i en skön öppen tolkning. Befriad från dagens vardagsattribut som airbag, antispinn och ABS. Bara motorljud, vind i håret och ren körglädje.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väldigt fint skick. Ny lackering 2014 i Sverige, fin skinnklädsel och sufflett i original. Helrenoverad motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
400 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11645
HELSINGBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väldigt fint skick. Ny lackering 2014 i Sverige, fin skinnklädsel och sufflett i original. Helrenoverad motor och växellåda."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige hösten 2012 från USA. Har rullat där i Pasadena, Kalifornien. En lättare renovering med en ny lack under 2014 i Sverige på grund av solblekt lack och en trafikskada höger fram. Höger framskärm, huv och oljekylare bytt innan lack.
Bilen är i väldigt fint skick, lackerad i originalkulören Indish-rot. Går skönt i motor och växellåda. Den har gått cirka 90.000 miles vilket motsvarar drygt 14 000 svenska mil och fick under 2014 motor och växellåda helrenoverad Porsche-specialisten i Kolbäck, Perrys motor. Mätaren är omkalibrerad från miles till kilometer av svenskt företag och samtidigt har kilometerräknaren satts på noll i samband med att bilen togs i bruk efter färdigställandet 2015. Nu har bilen rullat cirka 200 mil efter renoveringen.
Allt arbete utfört av kända verkstäder genom nuvarande ägarens/säljarens försorg. Ägaren är stor Porschentusiast med flera Porschar i familjen och bilen säljs till förmån för nya Porsche-projekt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  2016-10-12 
 • Avläst mätarställning
  125000 km 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoverad motor och växellåda. Servad en gång efter renoveringen.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Lite spår av normalt användande finns. Inget iögonfallande.

 • Skick exteriör:

  Snyggt och kvalitativt utförd lackering, inga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Mycket fint helhetsintryck. Inga väsentliga anmärkningar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-05-09
Ursprungsbesiktning: 2016-10-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-05-09 (880101)
Besiktigad tom: 2019-10-31
Senast godkända besiktning: 2017-10-05
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

G-modellen av Porsches 911, med lite tjockare, integrerade stötfångare kom våren 1974 på grund av nya krockregler i USA. Porsche var då en liten fabrik och valde att införa detta utförande på alla sina 911-modeller för alla marknader. Utseendet kom att bli stilbildande hängde med ända till 1989, då efterföljaren 964 kom, som hade mer finslipat yttre och så småningom en rad tekniska uppdateringar, bland annat ABS och airbag. Detta exemplar är från det sista produktionsåret och är enligt kännare den bästa i detta utförandet. Tålig 3,2-liters sexcylindrig luftkyld boxermotor som tillsammans med den fina femväxlade G50-lådan gör bilen både rå och lättkörd beroende på förarens ambitioner. Fint exemplar som är väl värt att samla på och njuta av fina landsvägar under sommarhalvåret.
Visas i Helsingborg efter tidsbokning på tel: 0705-317544.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG