Visa alla bilder
Visa film

Maserati Indy America 4,7 — 1972

En av de snabbaste GT-bilarna på sin tid. Idag en designikon med en fantastisk motor. Välanvänt och slitet exemplar, men i fullt fungerande skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bedagad skönhet. Sliten lack och inredning som har sin charm. Startar lätt och går fint. Mätaren står på 2800 mil. Vi uppskattar detta till 12800 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
400 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11862
TRELLEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Maserati Indy America?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bedagad skönhet. Sliten lack och inredning som har sin charm. Startar lätt och går fint. Mätaren står på 2800 mil. Vi uppskattar detta till 12800 mil."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige från Tyskland 1987. Samma ägare sedan 1995. Har ingått i en större bilsamling i Trelleborg och motionskörts lite på somrarna. Lite mindre använd de senaste åren dock körd till bilprovningen och godkänd senast 2018-04-20.
Utrustad med tidsenlig radio och beige skinninredning som är sliten. Bagageutrymmet omklätt. Äldre omlackering med lite sämre underarbete än normalt. Backspeglar ej original. Eftermonterade parkeingsljus framtill. Dörrstopp för förardörr sliten så dörren gå emot framskärmen. Rostblåsor i nederkant dörrar. Bakplåt under stötfångaren har dålig passform. Startar och går normalt. Bra drag i motorn men kan behöva en service. Lite penselbättrade detaljer i motorrummet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1988-05-09 
 • Avläst mätarställning
  28030 km 
 • Kw / hk
  213 / 290 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gråbrun metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, men ej servad de senaste åren då den körts mycket lite.

 • Skick interiör:

  Hel men sliten, skulle behöva en läderrengöring och allmän uppsnyggning interiört.

 • Skick exteriör:

  Slitet bruksskick. Behöver en karossrenovering för att bli riktigt fin.

 • Skick helhet:

  Medelbra skick. Inte fin ,men inte dålig heller. Kör som den är, eller ta den som en bra grund för en rullande renovering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-01-30
Ursprungsbesiktning: 1987-09-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-05-09
Besiktigad tom: 2020-04-30
Senast godkända besiktning: 2018-04-20
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Maserati Indy är en riktig Gran Turismo, i den betydelsen som en sådan sportbil hade på sjuttiotalet, det vill säga 2+2-sitsig som i flesta fall betyder två sköna framsäten och två baksäten i barnstorlek. Indy tillverkades mellan 1969 och 1974. Den har design av Giovanni Michelotti som arbetade för Carrozzeria Vignale och bilen presenterades på Genèvesalongen 1969.
Den är namngiven efter klassikern Indianapolis 500 där Maserati vann både 1939 och 1940. Indyn var tänkt ta vid efter den sportigare Ghibli som ett rymligare och mer praktiskt alternativ. Den var en av de snabbaste bilar som fanns att köpa vid denna tid, toppfarten låg på 250-270 km/tim beroende på motoralternativ. Modellen kom att utvecklas under sin tillverkningstid och de sista 200 exemplaren av den sista 4,9-litersmodellen hade till exempel Citroëns LHM-oljebaserade högtrycksbromssystem.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG