Visa alla bilder

BMW 528i (E12) — 1979

Bilen är i mycket fint orört originallskick. Första modellen i 5-serien som blev marknadsledande i mellanstora lyx-sedan-klassen och bidrog starkt till BMW:s framgångar. Bästa motorn.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är hel och fin både på utsidan och invändigt. Har gått 26000mil men det syns inte då den skötts väl och rullat i torrt klimat i norra Norrland. Fullservad och endast några små lackskador."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
117 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11875
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 528i (E12)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är hel och fin både på utsidan och invändigt. Har gått 26000mil men det syns inte då den skötts väl och rullat i torrt klimat i norra Norrland. Fullservad och endast några små lackskador."

Beskrivning

Apinvit lyx-sedan och Autobahn-räser som bara brukats i Norrbotten och alltid förvarats i garage. Första ägaren (från Boden) hade bilen i sexton år och körde ungefär 1000mil per år. Sedan stod bilen hos en bilhandlare i drygt 2 år innan en BMW entusiast från Luleå köpte bilen och körde den fram till den gått 25000 mil, år 2006. Sedan ställdes bilen in hos en samlare och 2017 köpte nuvarande ägare, i Göteborg, bilen och körde den ner från Norrbotten.
Bilen är helt orenoverad och i mycket fint orört originalskick. Till största delen originallack. Har aldrig varit rostskadad eller upplagad men några små bättringar och skav finns. Inredningen är original och i fint skick. Endast förarstolen är omklädd i något avvikande textil, men helt i samma stil. Träpanelerna har torrspickor i klarlacken (bör lackas om). Mattor och instrumentbräda samt innertak i felfritt fint skick. Bilen är sedan ny utrustad med orginal BBS-tillbehörsfälgar i fint skick.
Servicehandlingar och besiktningsprotokoll finns med. Senaste besiktning i maj 2019 utan anm.
Bilen går mycket fint i motor, bromsar och växellåda. en fröjd att köra med BMW:s berömda silkeslena sexa på 177 Hkr. Sällsynt tillfälle för BMW älskare att köpa en fin klassiker som fortfarande känns modern och tight att köra fast den är 42 år gammal. Den ser ut som den gått 10.000 mil vilket vittnar om hög kvalitét i alla detaljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1979-06-06 
 • Avläst mätarställning
  260730 km 
 • Kw / hk
  135 / 181 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Alpinvit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket fin att köra. Stabil och snabb.

 • Skick interiör:

  Förarstolen omklädd i avvikande material men rätt kulör och utförande. I övrigt helt original och mycket fin.

 • Skick exteriör:

  Orört välhållet sällsynt fint originalskick. Till största delen originallack.
  Har aldrig varit skadad

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick, bil med både högt samarvärde och bruksvärde.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2001-09-28
Ursprungsbesiktning: 1979-06-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-06-06
Besiktigad tom: 2021-05-31
Senast godkända besiktning: 2019-05-17
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

BMW E12-serien var designad av Paul Bracq i samarbete med Bertone.
Detta är den första generationen av 5-serien, som skulle bli karatäristiska som mellanklass lyx-sedan-bilar, vilket skapade BMWS: framgångar. Hög kvalitet på kaross, chassi och inredning och fina motorer med ger bilen körglädje som känns än idag. 528 med instprutning kom 1978 och ansågs vara den bästa motorn och var till och med vassare än den större 530. Motorn var mycket uppskattad och kom att produceras i mer än 20 år. Motorn var också utgångsmaskinen för toppmodellen Alpina B7 som började säljas 1978.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG