Visa alla bilder
Visa film

Volvo Carrus B9M husbuss — 1999

Välbyggd, trevlig och välutrustad hus/race/crossbuss från en i grunden kommunal bokbuss. Den är lastbilregistrerad och kräver således förarbehörighet C.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Spännande bygge där en kreativ ägare har byggt efter sina idéer och behov. Han hade ett stort intresse i motorsport och hela bussen är som en slags hommage till det intresset."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
26 SEP 11:20
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17510
HALMSTAD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
380 - 420 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 61 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
10674
21 SEP 23:00
60 000 SEK
13297
20 SEP 23:50
50 000 SEK
31212
20 SEP 21:46
1 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Carrus B9M husbuss?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Spännande bygge där en kreativ ägare har byggt efter sina idéer och behov. Han hade ett stort intresse i motorsport och hela bussen är som en slags hommage till det intresset."

Beskrivning

Den levererades till Halmstads kommun i mars 1990 och tjänstgjorde som bokbuss fram till 2008 då nuvarande ägaren, idag ett dödsbo, köpte den. Då hade den rullat drygt 33 000 mil, i bussammanhang är det en låg körsträcka, men samtidigt högst naturlig för kommunal bokbuss som inte är ute på några långresor i sitt värv. Ägaren byggde om bussen under 5 år, och det gjordes från grunden, minst sagt. En av sönerna i familjen tävlade i karting och det blev resor till kontinenten och i Norden i både tävling- och semestersyfte. Någon gång tillbringade de hela åtta veckor på rull i bussen, men de var i alla fall ute på tur mer eller mindre varje sommar. Idag säljs den av ägaren/byggarens dödsbo och det är också därför många frågor om bussen inte kan besvaras så exakt. Ägaren var en noggrann man med sinne för detaljer och glada färger, och en ny ägare får sätta sig in i funktionerna och lösningarna på egen hand.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1999/1999 
  • Första registreringsdatum
    1990-03-23 
  • Avläst mätarställning
    382 433 km 
  • Regnr
    OFH115 
  • Chassinummer
    YV39MGC18LA023390 
  • Kw / hk
    178 / 242 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Tyg 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    I den mån vi kunde provköra på fungerar motor, låda och bromsar fint. Senaste godkända besiktningen och bromskontrollen gjordes också 2024-07-19. Före den (om)besiktningen gjordes en översyn och några anmärkningar åtgärdades av en ansedd verkstad i Halmstad. Bussen har ett par olika elsystem där allt enligt uppgift är ok. Vi har inte testat spis, mikro, dusch, bastu och övriga faciliteter, en vinnande budgivare får själv undersöka alla funktioner före denne godkänner köpet. Kyl/frys är urmonterad, den har tjänat ut. En ny enhet behöver alltså installeras.

  • Skick interiör:

    Färglad, genomtänkt och genomförd husbilsinredning med smarta lösningar och överraskande utrustning som till exempel en minimal bastu. Sovkojer för fyra personer, separat toalett skild från duschen. Ett bagageutrymme längst bak rymmer till exempel ett eller två kartingchassin, ett par vintage scootrar, några mountainbikes eller en motorcykel. Eller massor av stolar och bord och annan campingutrustning.

  • Skick exteriör:

    En vacker röd lack med dekaler som anspelar på racing med Ferrari-bilar. Vid en resa i Italien blev familjen också eskorterade av polis ur en trång stad i tron att bussen var en del av Ferraris F1-team. Lättmetallfälgar, en större markis och ett allmänt städat yttre ger ett positivt intryck.

  • Skick helhet:

    Det märks att bussen har förvarats inomhus när den inte har använts. Finishen är fräsch och har inte känslan av ett fordon som har fått genomlida vintrar stående utomhus. För utövare av till exempel motorsport i olika grenar och på olika nivåer är det här en ytterst användbar och praktisk buss i en förhållandevis nätt storlek. En sådan här pjäs mår bäst av att förvaras torrt och varmt, det kan inte nog understrykas, men det är också en svår logistisk verklighet för många presumtiva köpare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-20
Ursprungsbesiktning: 1990-03-22 (regbes) (Ombes:20090716)
Datum i trafik första gången: 1990-03-23
Senast godkända besiktning: 2024-07-19
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-10-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG