Visa alla bilder
Visa film

Volvo 164E B30E — 1974

Volvos flaggskepp i början av 70-talet. Sista årsmodellen som såldes i Sverige. Mycket fint skick och 6-cylinders motor under huven. Professionellt helrenoverad av Volvo expert, utan att spara på kostnader.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad från grunden och nu i toppskick. Nyligen besiktigad utan problem. Nästan allt har renoverats, inklusive motorn, karossen, automatväxellådan, bränslesystemet, och bromsarna. Interiören är original med läderklädsel i 970 Natural (hud). Omlackerad i den ursprungliga färgen 110 Cypress Green, Bilen går mycket bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
26 SEP 10:40
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17506
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 102 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
29947
22 SEP 10:54
101 000 SEK
17319
22 SEP 07:05
100 000 SEK
21929
21 SEP 23:06
77 000 SEK
18982
21 SEP 12:05
76 000 SEK
2316
21 SEP 09:38
75 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 164E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad från grunden och nu i toppskick. Nyligen besiktigad utan problem. Nästan allt har renoverats, inklusive motorn, karossen, automatväxellådan, bränslesystemet, och bromsarna. Interiören är original med läderklädsel i 970 Natural (hud). Omlackerad i den ursprungliga färgen 110 Cypress Green, Bilen går mycket bra."

Beskrivning

Ägaren och hans fru har stor kunskap om äldre Volvo-bilar och har renoverat flera under åren. Ägaren har drivit bilverkstad i 40 år. Denna bil köptes 2011 som ett ofärdigt projekt som behövde , vilket slutfördes 2022. Bilen såldes ny i Sverige och är en 1974 års modell men den registrerades in först den 13 januari 1975.

Nedan följer en lista över större arbeten under renoveringen:
Karosseri: Nya framskärmar, delvis blästrad kaross och epoxigrundad. Lack: Helt omlackerad, inklusive motorutrymme och bagageutrymme. Motor: Helrenoverad, borrad med nya kolvar, vevaxeln polerad, ny kamaxel, oljepump, lyftare, ventiler och ventilsäten, styrningar samt vattenpump. Växellåda: Fullt renoverad, servad av SM i Bollebygd. Drivaxel: Nya leder och stödlagringar. Bränslesystem: Ny bränsletank, bränslepump och alla slangar och rör är nya. Bromsar: Renoverade bromsok (4), bromssköldar (4), bromsslangar (6), huvudbromscylinder, bromsrör, handbromsvajer, bromsbelägg och skivorBakre upphängning: Nya bussningar och stötdämpare. med mera.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1974/1974 
  • Första registreringsdatum
    1975-01-13 
  • Avläst mätarställning
    210557 
  • Regnr
    GSK839 
  • Chassinummer
    132566 
  • Kw / hk
    118 / 160 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Läder 
  • Färg
    110 Cypress Green 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Motorn startar direkt och går fint och levererar gott om kraft. Växellådan fungerar bra och bilen har stabila bromsar med bra väghållning. Motorutrymmet är rent och väl underhållet. Det enda problemet som nyligen uppstod när bilen levererades till vårt garage är ett skramlande ljud från mittendelen av avgassystemet vid lägre varv, vilket behöver ses över. Hjulen är från Volvo 240 Turbo, inte standard men är i bra skick med bra däck.

  • Skick interiör:

    Interiören är ren och prydlig, med fina bruna lädersäten. Baksätet har några små märken på lädret (se bilder). Golvmattorna, dörrpanelerna och innertaket är i bra skick. Instrumentbrädan är bra men med en liten reparation på plastöverdraget.

  • Skick exteriör:

    Inga tecken på skador eller rost, rent och oskadadat underredet. Allt som du kan förvänta dig från en renoverad bil. Krom i fint skick och stötfångarna är rena med mindre repor. Förarsidans backspegelglas har några repor. Lacken är fin och ren utan några problem.

  • Skick helhet:

    Bilen är mycket välrenoverad, den ser fantastisk ut och är rolig att köra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-06-10
Ursprungsbesiktning: 1975-01-13 (regbes) (Ombes:19751204)
Datum i trafik första gången: 1975-01-13
Senast godkända besiktning: 2024-03-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-10-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG