Visa alla bilder

Yamaha TX 750 — 1973

Ovanlig 750 från Yamaha i ett fint skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Har inte startat maskinen men motorn går runt med bra kompression.

Motorcykeln har inte körts på ett tag så en uppstartsservice och kontrollbesiktning behövs. Ger ett bra originalintryck även utseendemässigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
32 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15300
SKIVARP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Har inte startat maskinen men motorn går runt med bra kompression.

Motorcykeln har inte körts på ett tag så en uppstartsservice och kontrollbesiktning behövs. Ger ett bra originalintryck även utseendemässigt."

Beskrivning

Denna mc kom till Danne Stråheds samling 2015 och han körde den sparsamt första året.

Sedan ställdes den undan 2017 och har bara startats upp periodvis.

Startmotorn är utbytt till en förstärkt variant och i övrigt har löpande underhåll gjorts.
Då tiden inte räcker till för Danne på grund av mycket turnerande så väljer han att sälja maskinen till någon som har tid att använda den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  19098 km 
 • Regnr
  GUS401 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Guld metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt med bra kompression, bromsar fungerar. Startmotorn är utbytt till en förstärkt variant. Behöver en uppstart service.

 • Skick exteriör:

  Lack i bra skick med ett par små skavanker på tanken. Kromet ser bra ut, ljuddämparna ej original. Däck och fälgar i fint skick.

 • Skick helhet:

  Trevlig hoj som inte är så vanlig att hitta i detta skick.

Fakta om modellen

TX750 är en tvåcylindrig standardmotorcykel byggd av Yamaha . Cykeln släpptes 1972. Tillförlitlighetsproblem påverkade motorerna på tidiga cyklar. Yamaha gjorde flera ändringar för att lösa problemen men cykeln drogs tillbaka från de flesta marknader efter 1974 och produktionen stoppades på hemmamarknaden efter 1975.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skivarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG