Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 kombi B20 — 1964

Amazon B20 kombi! Ett renoveringsprojekt med stor potential. Hela bilen är redan karossrenoverad och sedan lackerad. Nu är bara den roliga delen kvar, dvs uppbyggnad och montering.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Inredningen förefaller att vara komplett, med undantag för innertaket och mattorna. Karossen är helrenoverad och bilen är sedan professionellt lackerad. För mer information, se våra bilder. Jag rekommenderar att man kommer och tittar på bilen och sedan gör en egen bedömning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 250SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15323
FILIPSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121 kombi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Inredningen förefaller att vara komplett, med undantag för innertaket och mattorna. Karossen är helrenoverad och bilen är sedan professionellt lackerad. För mer information, se våra bilder. Jag rekommenderar att man kommer och tittar på bilen och sedan gör en egen bedömning."

Beskrivning

Den här bilen var tänkt att bli ägarens pensionärsprojekt. Tyvärr gick han bort, så den säljs nu på uppdrag av dennes dödsbo. Alla kaross/plåtdetaljer har reparerats och allt har sedan lackerats. Växellådan och överväxeln har också renoverats. B20-motorn stod på tur och var nästa steg i renoveringen, men den säljs nu som den är, inklusive motorstödet den sitter i. Vi kan se att de flesta av de större delarna finns med och även några nya delar, men det är svårt att säga vad som finns och vad som fattas. Det finns en komplett inredning med säten och dörrpaneler mm, men varken golvmattor eller innertak finns med. Studera bilderna noga, eller ännu hellre, gör ett besök på plats för att bilda dig en korrekt uppfattning om objektet. Bilens alla registrerings- och fordonshandlingar finns och är givetvis med. Hör av dig till oss, så hjälper vi till med att ordna med en kontakt till ägarens vän, som kan och vet mycket om denna bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1981-10-26 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoverad växellåda och overdrive. Status övrigt, tyvärr okänd, se bilder.

 • Skick interiör:

  Merparten av delarna tillgängliga. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  En totalrenoverad kaross som sedan fått en hellackering tillsammans med div tillhörande delar. Se bilder.

 • Skick helhet:

  Det bör vara mycket intressant för en Volvo-entusiast, att under vintermånaderna ägna sin tid till att slutföra detta påbörjade projekt .För köparen är det dessutom en stor fördel eftersom de allra dyraste och mest tidskrävande arbetena redan är gjorda, samt att de flesta Amazon-delar finns lätttillgängliga som nya från tex. VP Autoparts, eller som begagnade från tex. internet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1982-08-11
Ursprungsbesiktning: 1963-12-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-12-07
Senast godkända besiktning: 1981-10-26
Besiktigad tom: 1982-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Filipstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG