Visa alla bilder
Visa film

Volvo 945 Turbo — 1998

Lågmilad turbokombi i pedantskött toppskick. Ägd av noggrann bilmekaniker.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad Volvo som går mycket fint, ser inget som behöver åtgärdas utan allt fungerar utan anmärkning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
161 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15315
LÖBERÖD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
85 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad Volvo som går mycket fint, ser inget som behöver åtgärdas utan allt fungerar utan anmärkning."

Beskrivning

I januari 2000 köpte herr Anderberg i Malmö denna bil lätt begagnad. Då han själv var bilmekaniker så valdes detta exemplar ut noggrant.

Bilen har använts sparsamt och helst inte när det var dåligt väder. Service och övrigt underhåll har skötts pedantiskt så bilen är verkligen fin.

Tyvärr gick han bort tidigare i år och bilen säljes för hans dödsbos räkning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-12-29 
 • Avläst mätarställning
  111138 Km 
 • Regnr
  JRA685 
 • Chassinummer
  945866W1233313 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 4-vxl 
 • Klädsel
  Textil/Skinn 
 • Färg
  Röd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra, växlar mjukt. Allt fungerar och bilen är välservad. Reglaget till fönsterhissen på förarsidan är ur funktion.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i mycket fint skick med ett fåtal bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Originallack i toppskick endast någon liten stenskottsbättring förekommer.

  Stötfångare och lister utan anmärkning. Original lättmetallfälgar och däck i fint skick, bra dubbdäck på plåtfälg medföljer.

 • Skick helhet:

  En eftertraktad entusiastbil i toppskick, har alltid stått i garage när den inte brukats.

Fakta om modellen

Teknikens Värld skrev i sin publikation Begbil-boken redan 2008 att "Prydliga, välservade 940 med få ägare börja bli vansinnigt sällsynta. Särskilt kombibilarna som inbjuder till mycket och hårt brukande är svåra att få tag i och fortfarande gångbara på begagnatmarknaden."Volvo 940 är en efterträdare till Volvo 740 som i sin tur efterträdde Volvo 240 och den tidigare 140-serien. Alla var de bakhjulsdrivna och fanns både som sedaner och kombibilar. Alla kända för sin slitstyrka och popularitet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löberöd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG