Visa alla bilder
Visa film

Volvo 850 R — 1997

850 R, Volvos mest ikoniska och kraftfulla sportsedan från 1990-talet. Här i ett fint exemplar och med gott om hästkrafter under huven.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det senaste året har denna bilen bland annat fått ny kamrem, vattenpump, vindruta, ”Green stuff” bromsbelägg och diverse servicearbete. Den fungerar helt klanderfritt och när man kör den, så har man alltid ett stort leende på sina läppar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
79 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15313
JÖNKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det senaste året har denna bilen bland annat fått ny kamrem, vattenpump, vindruta, ”Green stuff” bromsbelägg och diverse servicearbete. Den fungerar helt klanderfritt och när man kör den, så har man alltid ett stort leende på sina läppar."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen förra året med avsikt att behålla den i sin sportbilssamling, men han har nu andra sina planer och behöver garageplatsen.
Eftersom ägaren är noga med att underhålla sina fordon, har han åtgärdat och bytt en hel del saker på den, under det senaste året. Se nedanstående:

Kamrem
Vattenpump
Multiremmar
Vindruta och torkare
Bensinfilter
Luft/oljefilter tändstift
Motor/växellåda olja
Broms- och kylvätskor
Bromsok/Bromsskivor bak samt skivor fram
Bromsbelägg ”Green stuff”
Handbromswire och belägg x 2
Renoverade 17" lättmetallfälgar målade i Antracit (932)
Nya däck och hjulmuttrar
Sidovisare
Del av avgassystemet, nytt från ” Simons¨
S70 dörrhandtag
Strålkastare utan torkare

Bilen går bra och fungera oklanderligt och drivlinan känns också mycket tight. All el fungerar förutom AC:n. Interiören är ren, med endast några smärre spår av slitage. Karossen är rak och slät. Lacken är fin och bra men med lite mindre klarlackssläpp på taket och bagageluckan, samt något lite ytrost på dörrarnas underkant och i hörnet av tröskeln på förarsidan "Se bilder".

Trots dessa minde skador ser bilen ändå mkt representabel ut.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1996-10-11 
 • Avläst mätarställning
  208930 km 
 • Regnr
  JAZ616 
 • Chassinummer
  YV1LS5806V2381049 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Alcantara/läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  All el i bilen fungerar, inklusive fönsterhissar, elspeglar, säten och tak. Denna bilen har även uppvärmt baksäte och tonade rutor från fabrik. Inga pixelfel i någon display. Bilen nyligen fått en hel del dyrare arbeten/åtgärder utförda, och förutom AC:n ser jag inget som behöver åtgärdas. Äldre kvitton och besiktningsprotokoll medföljer samt en handbok men dessvärre ingen servicebok. Bilen saknar reservhjul.

 • Skick interiör:

  Hela inredningen är i gott skick, med rena säten, bra mattor, och ett helt o fräscht innertak. Några mindre slitageskador på förarsätet förekommer dock.

 • Skick exteriör:

  Totalt sett är bilen i gott skick. Några mindre prickar med klarlackssläpp på taket och motorhuven. Något lite ytrost på dörrarnas nederkanter och på förarsidans tröskel. Några stenskott på motorhuven och någon liten bättring ovanför passagerardörren bak finns. Normalt och bra underrede. "Se bilder".

  Finns kvitto för renovering av lättmetallfälgar och nya däck till ett värde av 11800 kr.

 • Skick helhet:

  Dessa bilar är idag mycket populära "youngtimers" över hela världen, och det blir allt svårare att hitta dem. Här finns en bra bil att både njuta av och samtidigt kanske kunna förvänta sig en prishöjning på i framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-11-18
Ursprungsbesiktning: 1996-09-17 (EEG) (Ombes:20200806)
Datum i trafik första gången: 1996-10-11
Senast godkända besiktning: 2021-07-14
Besiktigad tom: 2022-09-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG