Visa alla bilder

Volvo 264 GLE (Reservdelsbil) — 1979

Bil som stått avställd sedan 2010. Motorn går runt men startar ej. Rostig nertill runtom.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och förvånansvärt hel trots stora rostangrepp på nederdelarna av karossen runtom. Jättebra reservdelar, men också räddningsbar Volvoklassiker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
9 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15337
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
5 - 10 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och förvånansvärt hel trots stora rostangrepp på nederdelarna av karossen runtom. Jättebra reservdelar, men också räddningsbar Volvoklassiker."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen i 30 år, men slutade köra med den 2010, när den gått 15700 mil. Modellen var Volvos finaste i slutet av 1970-talet och GLE stod för det mesta i utrustningsväg. Bland annat kan nämnas taklucka, automatlåda, elhissar, finare klädsel osv.
Vi har nu kopplat på en batteribooster och konstaterat att motorn går runt men tänder intej. Bränslesystem med mera behöver säkerligen rengöras. Då bilen har stora rostangrepp nertill på dörrar och trösklar är det inte ekonomiskt försvarbart att laga och serva upp den och ta den i bruk igen. Den är dock förvånansvärt hel i sina detaljer och inredning varför den är lämpligt som reservdelsbil hos en volvoentusiast.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1978-12-01 
 • Avläst mätarställning
  157368 
 • Regnr
  KJD503 
 • Chassinummer
  2646M1062891 
 • Kw / hk
  104 / 141 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  plysch 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bara körd 15700 mil. Motorn går runt. Mer vet vi inte. Många fina delar på bilen, som kan komma till glädje på andra 240/260-bilar.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Förardörren går ej att öppna. Passagerardörren fram funkar.

 • Skick exteriör:

  Bra kaross, med alla detaljer i behåll. Dock sönderrostad nertill, runtom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2010-08-03
Ursprungsbesiktning: 1978-09-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-12-01
Senast godkända besiktning: 2009-04-29
Besiktigad tom: 2011-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG