Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142 B20 — 1973

För många den populäraste årsmodellen av Volvo 140, här i ett välrenoverat skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick både på ut och insidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15310
UPPSALA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick både på ut och insidan."

Beskrivning

Det här är en fint renoverad Volvo i ett körklart skick. Mycket tid har lagts på denna under pandemin och resultatet talar för sig själv. Bilen är nylackerad med renoverad kaross. Nya emblem och riktade lister, delvis NOS-inredning (paneler, fram och baksäte) samt ny stoppning i sätena, nya golvmattor i textil och gummi, utbytt instrumentpanel, ny fläktmotor,nya knoppar och reglage på instrumentpanelen och mittkonsolen, nya däck och renoverade fälgar med tillhörande navkapslar, nytt avgassystem, renoverade bromsok, nya bromsskivor bak och nya bromsklossar runt om, nya bromsslangar och handbromsbackar. Nytt växelspaksreglage med växelspak (begagnad), nya knutkors, nytt batteri. Bagagerummet har även en ny gummimatta och paneler. Enligt den utbytta mätaren har bilen rullat cirka 27 000 mil. Volvon har också rostskyddsbehandlats i underredet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-11-21 
 • Avläst mätarställning
  330076 km  
 • Regnr
  GCY211 
 • Chassinummer
  1421361Y343652 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint skick. Mycket bytt och renoverat.

 • Skick exteriör:

  Fin i lack och kaross. Omlackerad.

 • Skick helhet:

  En trevlig och körklar Volvo i ett utomordentligt fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-17
Ursprungsbesiktning: 1972-11-10 (regbes) (Ombes:19861118)
Datum i trafik första gången: 1972-11-21
Senast godkända besiktning: 2022-03-31
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

1973 kom Volvo 140-serien med nya större baklampor, ny grill, nya stötfångare och ny inredning med bland annat en mer modern instrumentpanel. Samtidigt presenterades flera härliga sjuttiotalskulörer, till exempel gul, grön, mintgrön och orange. Modellen hade bara detta utseende under ett år, då den 1974 ersattes av de tjocka stötfångarna, och året efter kom 240-serien. Årsmodell 1973 anses därför av många vara den finaste/mest vackra 140-modellen. Det gör den till en riktigt trevlig samlarbil som har sitt eget uttryck för körglädje. Slitstark, säker och bekväm, även på långfärder.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG