Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1302 Jubileum — 1972

Ovanlig Jubileums-VW i fint originalskick med tidigare entusiastiska ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och har en lite vässad originalmotor. Karossen är aldrig svetsad eller omlackerad, dock är den bättrad på några ställen där det syns en nyansskillnad. Ser ingen åtgärd som behövs utan den är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15314
MARIANNELUND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och har en lite vässad originalmotor. Karossen är aldrig svetsad eller omlackerad, dock är den bättrad på några ställen där det syns en nyansskillnad. Ser ingen åtgärd som behövs utan den är helt körklar."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen för ett 10-tal år sedan och har använt den sparsamt sommartid. Han har skött den väl och bland annat låtit Hans Landelius totalrenovera motorn 2014. Ombyggd med originalblock och i övrigt nya delar, 1600 kubik och cirka 65- 70 hk. Den har gått drygt 2000 mil efter renovering.

Nytt under senare år: Vindruta, fotsteg, Hella strålkastare. Bromsar nytt runt om inklusive slangar, backar, hjulcylindrar och huvudcylinder.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-12-10 
 • Avläst mätarställning
  189524 Km 
 • Regnr
  DCY742 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Saturnusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Originalmotorblocket är borrat och försett med 1600 cc cylindrar och därefter monterad med nya delar. Bromsarna är helt nyrenoverade med mycket nya delar. Övrig teknik fungerar utan anmärkning. Bränslevärmaren är bortmonterad men medföljer, funktion okänd.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i fint skick, formsytt överdrag skyddar felfri originalklädsel. Innertaket har lossat lite vid bakrutans ovansida. Bevarad original jubileumsplakett.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick med några bättringar, viss nyansskillnad finns. Bra krom med få små porer. Fotsteg och vindruta nyligen bytta. Vredstein Classic däck och original jubileumsfälgar i fint skick.

 • Skick helhet:

  En eftertraktad Jubileumsmodell med all extra original utrustning i behåll. Pigg och körklar bil.

Fakta om modellen

Denna Jubileums VW gjordes för att fira att den 20 000 000:e bilen hade tillverkats.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mariannelund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG