Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1955

Låg körsträcka, långa ägarlängder och orörd i allt förutom en omlackering i originalkulör. En oval-Folka i ett mycket vackert och fint originalskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välutrustad oval i ett ovanligt fint vårdat och bevarat originalutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
218 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15330
VIKEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välutrustad oval i ett ovanligt fint vårdat och bevarat originalutförande."

Beskrivning

Levererades ny i Sverige 1955 och har hela tiden vårdats och brukats av medvetna ägare som sparat på bilen för framtiden. Aldrig svetsad eller lagad. Den nuvarande ägarens far köpte bilen 1990. Han var en Volkswagenentusiast och en trogen mekaniker av varumärket med grund i flygvapnet, bilen stod alltid i förvarad i garaget och han visste att skicket på det här exemplaret måste underhållas utan prut. Av allt döma matchar alla nummer det orörda; kaross, bottenplatta och motor är alla tillverkade juni 1955. En rolig detalj är att originalnitarna i typskylten inte går reproducera, här ser man att de är original. Efter pappans död har nuvarande ägaren och hans bror tagit över vårdnaden, och efter ett par års brukande, främst till olika träffar i grannskapet, känner de att de är redo att låta bilen få ett nytt hem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  75 904 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och trevlig originalmotor, enligt alla tabeller och sökningar bör det vara den som sitter i. Lådan känns lagom kärvt trevlig som den ska göra med sin osynkade första växel. Tyst i hjulupphängningarna under körning, även på grusvägarna, och bra bromsar. Den senaste och därmed den sista obligatoriska besiktningen gjordes nyligen, 2022-09-06.

 • Skick interiör:

  Orört originaltyg i inredningen som i många år har haft en överdragsklädsel. Lite patinerat uttryck i det 72 år gamla tyget understryker den orörda känslan. Extrautrustad med solskydd, någon slags defrosterförstärkare på rutan och ett kurvhandtag från en nyare modell.

 • Skick exteriör:

  Bilen fick en ny lack i originalkulör med skärmarna bortmonterade för över 30 år sedan. Några bättringar i nederkant av skärmarna finns (bilder), i övrigt är lacken ett i fint och presentabelt skick. Bra krom och två ytterbackspeglar tillsammans med dubbla stötfångarhorn bak. De senare är förmodligen ett estetiskt uttryck av en tidigare ägare.

 • Skick helhet:

  Helt orörd under ytan och tydliga kvalitetsmarkeringar på kända ställen. Snygg blå kulör med en exklusiv touch, dessutom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-10-20
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-09-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Viken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG