Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen T3 Campmobil Monaco 2.1L 112 hp — 1986

En VW T3 Campmobil Monaco i ett utmärkt skick och med en förhållandevis låg körsträcka. Den har dessutom en fantastiskt ägarhistorik och har alltid varit väl omhändertagen.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välutrustad T3 "Camper" i mycket bra skick detta skick. Besiktigad t.o.m 2024-05-31 och redo brukas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
157 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15201
VRETA KLOSTER
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välutrustad T3 "Camper" i mycket bra skick detta skick. Besiktigad t.o.m 2024-05-31 och redo brukas."

Beskrivning

Det var Scania-Bilar i Göteborg som 1986 sålde husbilen ny till en dam i Boråstrakten. Bilen såldes sedan 2013 till en vän till familjen. Samma familj delade sedan på ägandet, fram tills den 2016 såldes till den nuvarande ägaren/säljaren.Den skall särskilt noteras att både den tidigare familjen och den nuvarande ägaren båda är sanna VW-entusiaster. Nuvarande ägaren säljer husbilen eftersom han helt nyligen köpt en äldre VW typ 2-buss och därför inte har tillräckligt med utrymme för bägge dessa bilar.När han köpte husbilen var den i ett bra rostfritt skick men med en sliten lack, därför bestämde han sig 2018 för att göra en hellackering. Alla rutor togs ur, stötfångarna pulverlackerades och försågs med nya hörn. Bilens backspeglar, dörrhandtag mm. Svartlackerades och bilen fick då även en Thule solmarkis och en ny takventil och lite annat smått o gott. Bilen har servats regelbundet varje vår, med bland annat oljebyte, nya filter och tändstift. Fortlöpande har även slitdelar bytts ut. Nu senast har bägge drivaxlarna, bakhjulslagren och en kopplingscylinder bytts.Interiören i bilen är ren och fräsch och allt fungerar som det skall. Den stora gastuben som räcker till allt under sommarsäsongen förvaras i separat utrymme lätt åtkomligt från utsidan. Bak- och sidorutorna är dubbelglasade isolerrutor för en något bättre värmeisolering.Den bensindrivna kupevärmaren för bodelen är bortmonterad eftersom bilen aldrig används på vintern. Campingbussen är alltid förvarad i garage på vintern, och den totala körsträckan på 111783 km, bekräftas bland annat av en medföljande pärm med bilens alla tidigare besiktningsprotokoll.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-01-22 
 • Avläst mätarställning
  111773 km 
 • Kw / hk
  82 / 112 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går väldigt bra i motor och växellåda. Bromsar tar jämnt och fint. Bra däck och fina fälgar. Bilen har alltid underhållits väl av dess ägare. Alla slitdelar har bytts ut löpande, nu senast byttes bägge drivaxlarna, bakhjulslagren samt bilens kopplingscylinder. Bilen är skattebefriad och besiktigad fram till 2024-05-31 och helt körklar.

 • Skick interiör:

  Inredningen är helt original och oskadad. Den är bäddbar för upp till fyra personer. Den har ett gas/el/batterikyl, en gasspis, en diskho, kem-toalett, och mycket förvaring. Det är snygga mattor och fina säten och ett bord. Det finns inga konstiga lukter och allt är väldigt rent och propert.

 • Skick exteriör:

  Karossen och underredet har inga skador, bucklor eller rost. Det finns dock en liten, 10 cm lackblåsa i dropplisten ovanför skjutdörren. Bilen har fått en professionell hellackering 2018. Samtidigt fick den en ny vindruta och alla gummilisterna runt övriga rutor byttes till nytt. Fälgar och stötfångare är pulverlackerade och hela bilen är fortfarande i ett utmärkt skick.

 • Skick helhet:

  Det är svårt att förstå att denna husbil närmar sig 40 år då den fortfarande är i ett alldeles utmärkt skick.

  En av orsakerna till detta, är förmodligen de tidigare och noggranna VW-entusiasterna som ägt och vårdat bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-14
Ursprungsbesiktning: 1986-01-22 (regbes) (Ombes:20170929)
Datum i trafik första gången: 1986-02-06
Senast godkända besiktning: 2022-05-31
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Monaco-campingbilarna byggdes av företaget Campmobile i Åkerberga och de använde i huvudsak delar från välkända Westfalia i dåvarande Västtyskland.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vreta Kloster

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG