Visa alla bilder
Visa film

Triumph Trident 750cc — 1972

Presentabel och stolt engelsman med den på sin tid revolutionerande trecylindriga 750-kubiksmaskin. En hoj som även med dagens mått mätt både har styrka och komfort.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Cool, välvårdad och lättkörd Triumph i en oblyg kulör och ett lika snyggt skick som bara behöver åtgärdas med en ny kickfjäder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15217
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph Trident?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Cool, välvårdad och lättkörd Triumph i en oblyg kulör och ett lika snyggt skick som bara behöver åtgärdas med en ny kickfjäder."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte hojen 2018, har många engelska cyklar på sitt samvete genom åren och vet hur man ska underhålla dem. Bortsett från årliga oljebyten har den fått nya förgasare, elektronisk tändning, nya slangar och däck. Det är en exportmodell och importerades till Sverige på tidigt nittiotal, sannolikt från USA. Detta är också en "matching number" Trident.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1993-06-14 
 • Avläst mätarställning
  6787 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Purple 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, har skön gång i maskin och känns fin på vägen, och har ovanligt nog inget oljeläckage från vare sig motor eller låda. Kickens returfjäder har antingen gått av eller kommit ur position, kicken hänger och ramlar ner till horisontellt läge. Oljeläckage runt tryckstångsrören behöver nya packningar.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett vackert originalutförande och förfaller även vara i originalskick med en skadefri tank och fint krom, inklusive fälgarna. En liten buckla på vänster avgaspipa och ett litet märke på vänster plastkåpa. Snygg, hel och ren sadel.

 • Skick helhet:

  Välvårdad, välhållen i ett både vackert representativt och användbart skick, körklar och besiktningsbefriad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-07-01
Ursprungsbesiktning: 1993-05-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-06-14
Senast godkända besiktning: 2019-09-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG