Visa alla bilder
Visa film

Studebaker Champion Business Coupé 2.8 — 1947

En ovanlig syn på vägarna i Sverige. Här i ett trevligt skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint välvårdat bruksskick. Äldre omlackering. Ovanlig bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15298
VALLENTUNA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint välvårdat bruksskick. Äldre omlackering. Ovanlig bil."

Beskrivning

Bilen är importerad från USA 2014 av ett par som var Studebakerfantaster. De använde bilen mest för hobbyåkning och för att delta på olika Studebakerträffar, bland annat i Norge och Tyskland.

Bilen såldes till nuvarande ägare i maj 2020 som mest använt och kört bilen runt i Roslagen på kortare turer där den väcker folks intresse och nyfikenhet. Ägaren berättar också att:

Enligt förra ägaren och Studebaker-klubben så är den det enda exemplaret i Sverige av denna modell Champion Business Coupé". Även om vi inte kan bekräfta detta så är det en ovanlig modell i Sverige.

Under nuvarande ägares tid har inga reparationer eller åtgärder utförts på bilen förutom att man köpt ett nytt batteri 2021.

Bilen är bland annat utrustad med 6 volts elsystem, 3 växlad och osynkroniserad växellåda och frihjul. Bilen är tresitsig.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  2014-08-22 
 • Avläst mätarställning
  609145 Miles 
 • Regnr
  RHB937 
 • Chassinummer
  G274354 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Klockan och signalhornet fungerar inte. Spricka i ventilationsruta vänster dörr och även spricka i ruta höger dörr, se bilder.

 • Skick interiör:

  Interiör i ett bättre bruksskick. Innertakstyg har fuktfläckar, se bild.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i bra skick. Bagagelucka omlackerad 2018. Krom i bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra bruksskick. Bilen ser ut att ha klarat sig bra från rost, förmodligen för att den mest brukats i USA.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-12
Ursprungsbesiktning: 2014-08-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-08-22
Senast godkända besiktning: 2014-08-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Fakta om modellen

Studebaker byggde vagnar på 1800-talet, elbilar från 1902 och bensindrivna fordon från 1904 till 1966. Till årsmodell 1947 gjorde Studebaker om Champion- och Commandermodellerna helt och hållet vilket gjorde dem till de första nya bilarna efter andra världskriget. Stylingen inkluderade framskärmar med modernare styling och en ny omslutande bakruta på tvådörrarsmodellerna mellan åren 1947–1951, men först bara som tillval. "Spinner" grillen introducerades 1950. Denna påminde om grillen på Ford Deluxe men utgick igen på 1952 års modell. För året 1947 fanns bilarna tillgängliga antingen som Championmodell med kort hjulbas eller som Commandermodell med lång hjulbas.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vallentuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG