Visa alla bilder
Visa film

Porsche 993 Turbo — 1996

En på alla sätt och vis in i detalj välvårdad och underhållen Turbo av den sista luftkylda modellen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Dröm-911:an för många. En fot i det gamla och en i det nya, och dessutom i ett lagom använt och noggrant underhållet skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
1 290 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15329
VEJBYSTRAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Dröm-911:an för många. En fot i det gamla och en i det nya, och dessutom i ett lagom använt och noggrant underhållet skick."

Beskrivning

Den levererades ny i augusti 1995 av Porsche-handlaren i Vienna, Virginia, USA. Importerades hit på sommaren 2008 av den första ägaren i Sverige. Den hade då rullat 94 818 miles som motsvarar 15 256 mil. Före registreringen byttes mätaren till en ny och nollad metrisk mätare som nu står på 1 541 mil. Den faktiska totala körsträckan är alltså idag 16 797 mil. Nuvarande ägaren köpte bilen 2014 och har en bakgrund som en noggrann Porsche-entusiast med ett stort mekaniskt kunnande, därav bilens oklanderliga skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  2008-08-22 
 • Avläst mätarställning
  15 400 km 
 • Kw / hk
  298 / 405 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rätt känsla i maskin och den sexväxlade lådan. Massor av kraft, även i dagens mått mätt, och den levereras på ett typiskt Porscheboxermotor-vis med en urstark bottenkraft och dessutom med en för modellen exklusiv fyrhjulsdrift, ett direkt arv från Grupp B-supersportaren och dyrgripen Porsche 959.

 • Skick interiör:

  Fräsch ljus skinninredning med hela och rena ljusa mattor tillsammans med ett lika fint och ljust innertak.

 • Skick exteriör:

  Välpolerad och omhändertagen röd lack utan skador och exemplariska fälgar med riktiga OE-däck, Michelin Pilot Sport.

 • Skick helhet:

  En eftertraktad klassiker i Porschevärlden i ett extra omhändertaget fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-01
Ursprungsbesiktning: 2008-08-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-08-22
Senast godkända besiktning: 2022-08-01
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vejbystrand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG