Visa alla bilder
Visa film

Piaggio Vespa GS150 150cc — 1960

Mycket eftertraktad Piaggio Vespa GS150-VS5 i ett gott utgångsskick för ett mindre renoveringsarbete.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter 45 år i en lada är scootern nu igång efter en lättre startservice. Motorn går fint och växlarna går i fint. Bromsarna kräver dock en riktig genomgång och den behöver också lite ytterligare underhåll och tillsyn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15333
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter 45 år i en lada är scootern nu igång efter en lättre startservice. Motorn går fint och växlarna går i fint. Bromsarna kräver dock en riktig genomgång och den behöver också lite ytterligare underhåll och tillsyn."

Beskrivning

Denna scooter säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Familjen har haft den stående i en lada i över 45 år. Vi har nu tagit in den till vår depå och där utfört en startservice och lättare genomgång. Scootern är igång och körbar men ytterligare underhåll och genomgång av den krävs. Familjen kan inte hitta några registreringshandlingar eller någon registreringsskylt, varför den med största sannolikhet varit utanför det svenska fordonsregistret i flera år. Den säljs därför nu som oregistrerad. Kanske kan köparen hitta något eller avslöja något mer med hjälp av lite forskning i Riksarkivet fordonsregister?

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  54937 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt efter några tag med kicken. Växlarna fungerar bra , men växelvajern måste bytas. Bromssystemet kräver en grundlig genomgång och renovering, men det är ett enkelt projekt för de individer som är bekanta med en Vespa-scooter.

 • Skick exteriör:

  Scootern är relativt hel och bra i plåten, även om den har en del bucklor och lite ytrost här och där. För den som inte vill göra en helrenovering, så bidrar dock detta utseende till en vad många skulle benämna som en ”charmig patina”. Reservhjul och kromade störtbågar ingår.

 • Skick helhet:

  Ett väldigt trevligt renoverings eller vinterprojekt, lite beroende på vad man önskar göra med den. Eftersom det finns massor av både nya och begagnade reservdelar tillgängliga, är den både enkel och billig att få i trafik igen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG