Visa alla bilder
Visa film

MG MGB Roadster Mk1 1,8 — 1962

Tidig och trevlig Roadster i ett representativt originalutförande med dokumenterad kunnig servicehistorik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som är lätt att fatta tycke för. Utseende, mekanik, historik och magkänsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15311
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 190 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som är lätt att fatta tycke för. Utseende, mekanik, historik och magkänsla."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige 1962. Nuvarande ägaren köpte den delvis renoverad i delar till familjen 2010 till det skicket den är idag. På senare år har den underhållits av känd MG-expertis som också har slutfört många detaljer av renoveringen. Bland annat med ännu mer finish i motorutrymmet som nu är i ett nyskick, eller ännu bättre. Senaste och därmed den sista besiktningen gjordes 2017-07-04.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  50 198 km 
 • Regnr
  DMU492 
 • Chassinummer
  1552 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Tartan Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Härligt kvalitativ mekanisk känsla i hela drivlinan. Samma med bromsar och chassi, körkänslan är homogen och behagligt sammansatt. Hastighetsmätaren slutade att fungera under provkörningen, förmodligen är det ett plastkugghjul i vajern vid växellådan som har fallerat.

 • Skick interiör:

  Vackert röd och ren interiör i detaljerat originalutförande. Det finns ett reglage till överväxeln som installerades vid ett försök att hitta en växellåda med en fungerande överväxel, men i nuläget är det en vanlig 4-växlad låda som sitter i.

 • Skick exteriör:

  Djupt röd lack i ett fint underhållet skick. Sufflett och sittbrunnskapellet är även de hela och felfria. Liten skada av lacken under stötfångaren höger fram.

 • Skick helhet:

  En MGB Roadster i ett mycket attraktivt utförande och dessutom en eftertraktad tidig serie av modellen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-08-04
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-04
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG