Visa alla bilder
Visa film

MG MGB GT Mk2 1,8 — 1967

Skön GT i ett användarvänligt och pålitligt fint skick och med en härligt omfattande dokumenterad historik för alla som uppskattar det.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En sportbil från sextiotalet att entusiastbruka i dagens trafikmiljö med en snygg värdighet och lagom attityd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15327
RYDEBÄCK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En sportbil från sextiotalet att entusiastbruka i dagens trafikmiljö med en snygg värdighet och lagom attityd."

Beskrivning

Den levererades ny av Ellbe Bil AB som låg någonstans i Dalarna där bilen också har tillbringat sin första tid. I den rikliga och sparade dokumentationen hittar vi servicekort från Biltjänst AB i Rättvik, det första besiktningsprotokollet från 1970 i Hedemora och det första skattekvittot i det nya bilregistret 1973 från en ägare i Falun.

Det går att söka mera uppgifter i den tjocka pärmen och spåra historiken vidare vilket också den nuvarande ägaren har gjort. Han köpte bilen på auktion 2018 då den hade varit några år i Småland och Blekinge. Ägaren är en man med mycket mekaniskt intresse, han finner mera nöje i att skruva än att köra, helt enkelt. Därför har också bilen fått en rejäl genomgång, uppdatering och renovering av allt mekaniskt. Ägaren menar mätarställning sannolikt är korrekt enligt dokumentationen, den har snurrat två gånger och är nu totalt aktningsvärda dryga 29 000 mil. Senaste godkända och därmed sista besiktningen gjordes 2021-08-24.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-09-20 
 • Avläst mätarställning
  94 979 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilens främsta kvaliteter är just allt mekaniskt, i listan nedan i PDF-format redogör ägaren för allt som är åtgärdat och det är en diger lista. Motorutrymme och undersida ser väldigt fina ut.

  Klicka här för lista

 • Skick interiör:

  Sober skinninredning tillsammans med sköna mjuka och nyare mattor. Instrumentpanelen är lackerad i bilens röda kulör som ett infall av kreativa tankar från den nuvarande ägaren. Notera även de fint placerade extrainstrumenten i lådan där normalt monohögtalaren till radion brukar sitta.

 • Skick exteriör:

  Presentabel och snygg lack med några blåsor och bättringar, främst uppe i den klassiska skarven på bakskärmarna och där även en bättringslack på själva vänsterskärmen har en tydlig gräns.

 • Skick helhet:

  En fin representant för modellen med en härlig dokumentation, i ett mekaniskt toppskick och ett lagom användarvänligt yttre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-18
Ursprungsbesiktning: 1967-09-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-09-20
Senast godkända besiktning: 2021-08-24
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rydebäck

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG