Visa alla bilder

MG MGB GT 1,8 — 1981

Snyggt Seebring modifierad GT som väcker uppmärksamhet.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar fint och ger ett gott intryck både ut och invändigt. Nuvarande ägare har servat och bytt många delar, bilen är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15362
VETLANDA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar fint och ger ett gott intryck både ut och invändigt. Nuvarande ägare har servat och bytt många delar, bilen är helt körklar."

Beskrivning

Nuvarande ägare som är en stor bilentusiast köpte bilen i England för 2 år sedan. Det finns en artikel i MG bulletinen om när han hämtade hem den, se länk nedan.

Väl hemkommen har bilen servats och mycket delar har bytts, han har kostat på den drygt 50000,-.

Då det finns flera bilar i samlingen som behöver omvårdnad och tiden inte räcker till så vill han sälja vidare till någon entusiast.

Reportage från MG bulletinen

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  2020-05-06 
 • Avläst mätarställning
  66452 Miles 
 • Regnr
  AAA31J 
 • Chassinummer
  GVGEJ1AG517046 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 vxl m overdrive 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, genomgången av kunnig och skicklig ägare. Allt fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Snygg inredning utan skador i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Silvermetallic i bra skick med någon bättring och få små rostblåsor, fint krom. Nya snygga fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Tillfälle att skaffa en läcker MGB GT som går bra och väcker uppmärksamhet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-06
Ursprungsbesiktning: 2020-04-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-05-06
Senast godkända besiktning: 2022-09-16
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

Se historien om inköpet av denna bil på följande länk:

Fakta om modellen

MGB GT är coupé, 2+2-modellen av MGB. Denna täckta GT-Coupé version introducerades 1965 och hade fått sin form av italienska designhuset Pininfarina. Med plats för betydligt mer bagage än den öppna två sitsiga Tourer var GT:n också betydligt mer praktisk men i övrigt var det mest bara andra fjädrar och krängningshämmare som skilde.

MGC hette en sexcylindriga versionen i samma kaross, som såldes mellan 1967 och 1969. Den hårigaste varianten var dock MGB V8 – med den stora aluminium-åttan från Rover.

Idag uppskattas alla MGB för att de är körglada och lättmekade bilar. En MGB funkar fint som andrabil på sommarhalvåret, även för långturer och semesterresor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vetlanda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG