Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz C 180 Classic — 1998

Pedantskött svensksåld youngtimer som bara gått 3800 mil. Helt original, inga anmärkningar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lack och inredning nästan likvärdigt med ny bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15355
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lack och inredning nästan likvärdigt med ny bil."

Beskrivning

Mercedes kompakta C-klass serie var företagets lyxiga instegsmodell när den kom 1993. Här ett synnerligen fin exemplar i faceliftutförande. Modellen tillverkades till år 2000. Toppmodellen i serien hette C43 AMG och byggdes för hand på AMG-fabriken, med 310 Hkr, för att matcha BMWs sexcylindriga M3-sportmodell.
Denna bil har 1,8l motorn på 122 Hkr och manuell växellåda samt AC, stereo och elhissar. Den är såld ny i Katrineholm och har gått i Stockholm och Skellefteå. Senaste 10 åren har den rullat 1000 mil och då bara på sommaren. Den har varit parkerad i garage och lacken är original, i bästa skick, utan skador och repor. Likaså inredningen. Inga fläckar eller tecken på skav eller nedsmutsning. Bilen är servad enligt plan och senaste oljebytet var vid 3799 mil.
Trevlig bil att köra, pigg motor och hög komfort. MB-kvalitét från de år då dessa bilar var som bäst.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-05-28 
 • Avläst mätarställning
  038552 km 
 • Kw / hk
  90 / 122 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin bil att köra. Pigg och stabil även i högre farter. Byggd för Autobahn som långfärdsbil förstår man efter en provtur. Nybesiktigad hos Bilprovningen utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Felfri inredning i nära nyskick. Även så i motorrum och bagage. Original handlingar till bilen finns med, se bilder, men reservnyckeln saknas.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack, helt original runtom i vacker klarblå metallic kulör. Ingen tillstymmelse till rost eller oxid någonstans. Endast ett litet skavmärke fram på höger hörn på stötfångaren, kan nämnas, se bild.

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick. Klassisk tidlös MB-design med stora fyrkantiga glas-framlampor och randiga, sneda 80-tals baklampor. Trevliga bil att fortsätta vårda och samtidigt fullt användbar i många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-29
Ursprungsbesiktning: 1997-11-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-06-03
Senast godkända besiktning: 2022-09-12
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 1985 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort:

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG